Poliţişti din Alba acuzaţi că au luat mită, achitaţi de Curtea de Apel Alba Iulia

29 mai 2012 15:402 comments

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis marţi achitarea a doi poliţişti din Alba, condamnaţi iniţial la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie, fiind achitaţi marţi la Curtea de Apel Alba Iulia.
Agentul principal Marius Şeulean din cadrul Poliţiei Cugir şi agentul şef Cornel Borla de la Postul de poliţie Săliştea au fost surprinşi în flagrant pe DN7 cu bani asupra lor primiţi de la un şofer oprit în trafic.
În noiembrie 2011, Tribunalul Alba i-a condamnat pe fiecare la câte 6 luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa mimimă a fost aplicată în condiţiile în care cei doi poliţişti au reuşit să convingă instanţa să schimbe încadrarea juridică a faptei pentru care sunt acuzaţi, din “luare de mită” în “primirea de foloase necuvenite”.
Cei doi poliţişti din Alba au fost prinşi în flagrant în septembrie 2010 de procurori şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie în timp ce primeau 500 de lei mită de la un conducător auto oprit în trafic pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. (S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com