Posibilă prelungire a restricţilor pentru muncitorii români în Anglia

20 noiembrie 2013 09:480 comments

the-guardian-muncitorii-romani-si-bulgari-sunt-exploatati-in-marea-britanie-18441779Conservatorii britanici îi cer premierului David Cameron să nu deschidă total piaţa muncii pentru români şi bulgari începând cu 1 ianuarie 2014. O propunere legislativă aflată pe ordinea de zi în Camera Comunelor din UK cere prelungirea restricţiilor până în 2018.
Extinderea restricţiilor impuse muncitorilor români şi bulgari dincolo de data de 1 ianuarie 2014 ar trezi furie şi represalii juridice la Bruxelles, conform Daily Mail.
Cu toate acestea propunerea legislativă care vorbeşte de termenul de 218 se află în discuţii într-o comisie parlamentară din UK în acest moment şi ar putea fi votată în câteva săptămâni în plenul Camerei Comunelor.
Propunerea îi aparţine conservatorului Nigel Mills. Acesta consideră inacceptabilă absenţa oricăror reglementări în ceea ce priveşte accesul bulgarilor şi românilor pe piaţa muncii din Marea Britanie din ianuarie 2014.
“Oamenii vor să ştie ce se întâmplă începând cu 1 ianuarie. Estimările neoficiale vorbesc de 250.000 de străini care vor veni la muncă în următorii cinci ani”, a spus Mills.
Potrivit celor mai recente date statistice, numărul muncitorilor români şi bulgari în UK au crescut cu 19% în ultimul an, însă alarmiştii britanici cred că numărul acestora va fi mult mai mare după 1 ianuarie.
Marea Britanie se confruntă, pe fondul crizei economice, cu un val de imigraţie din sudul Europei, în special din Spania şi Italia, comentează revista The Economist, notând că politicienii conservatori de la Londra par să ignore situaţia, preferând să critice doar imigranţii români şi bulgari.
“Marea Britanie are nevoie de imigranţi, dar are nevoie de imigranţi bine-pregătiţi, care să achite impozite, nu de persoane care pot găsi doar locuri de muncă ocazionale. Poate că, în loc să se plângă de numărul mare de români şi bulgari care vin în Marea Britanie, câţiva politicieni conservatori ar trebui să se gândească şi ce îi atrage pe imigranţi aici”, subliniază The Economist.

sursa: realitatea.net

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com