Poveste de viaţă: Claudiu Covaciu luptă vineri pentru o medalie la C.E. de Box

31 iulie 2013 11:057 comments

springBoxul este un sport de tradiţie în judeţul Alba. De-a lungul timpului Alba a dat mulţi boxeri de renume dintre care fără îndoială cel mai reprezentativ a fost Nicolae Linca, singurul campion olimpic al României la Box. Dacă de ceva vreme boxul din Alba a intrat într-un con de umbra de acum Alba are un nou motiv de mândrie. Pugilistul Claudiu Covaciu, din Șpring, luptă vineri pentru o medalie în semifinala de box a Campionatului European de Tineret de la Dublin.
La prima sa participare la europenele de tineret Claudiu Covaciu, 14 ani, boxează la categoria 48 kg. În urma tragerilor la sorți a intrat direct în sferturile de finală, unde l-a întâlnit și învins pe israelianul Sharay Daniel, campion al Israelului și vicecampion european. Campion en-titre în România, titlu pe care la cucerit anul trecut, Covaciu va da piept vineri cu rusul Smirnov Arsenii, campion european. Dacă îl va învinge, pugilistul român va avea asigurată medalia de argint.
Covaciu este însoțit la Dublin de primarul din Șpring, Daniel Rusu, precum și de antrenorul său, profesorul Gheorghe Niță. Toate costurile legate de deplasarea celor trei în Irlanda sunt suportate de către sponsori.
Totul până aici pare o pveste frumoasă dar până să ajungă aici viaţa i-a dat mult de furcă pugislistului din Şpring. Acesta a fost abandonat după naștere în maternitate. Până la 8 ani Claudiu Covaciu, a fost îngrijit de un asistent mateernal, iar în prezent este ocrotit în Casa de tip familial Maria Mirabela din Drașov. El este susținut în activitatea sportivă de primăria Șpring și de sponsori inimoși.
Vineri haideti să-i ţinem toţi pumnii lui Claudiu pentru a accede în finală şi mai apoi să o şi câştige!

7 Comments

 • Bafta Claudiule!
  Sa ai bafta multa si sa il termini pe adversar.
  Parintii maternali au fost oamnei care au stiut sa il creasca si carora li s-a rupt sufletul cind a trebuit sa il duca la Casa de la Drasov.Dar poate ca in tot raul e si un bine si astfel poate ajunge cineva in viata aceasta !
  Bafta Claudiule !

 • Felicitari pt Claudiu dar nu prea stau asa treburile . Copii nu sunt sustinuti de sponsori ci numai de unul de dl Salonti Calin care de 5 ani se ocupa de viata lor sportiva . Eu stiu ca Primaria Spring a ajutat la deplasarea lor in Dublin mai mult nimic . Felicitarile ar tb sa ajunga la Claudiu si la fam Salonti caci numai ei s-au chinuit pana acum . Si apropo Claudiu este din Drasov nu din Spring deci bravo Drasov, bravo Claudiu , bravo Casa de tip familial Maria Mirabela bravo Calin Salonti

 • Si Apropo d-l Lulu nu s-a rupt inima nimanui cand a plecat de la asistentul maternal . A fost t dorinta asistentului maternal sa il dea deci haide-ti sa lasam sentimentalismele . Educatia a primit-o la Drasov credeti-ma ca ii stiu pe toti de cand au venit la Drasov

 • Rusu Daniel

  Anca Draga nu mai fi așa rautacioase si nu crede ca le sti pe toate iar daca ai informatii așa bune de ce nu faci si tu ceva pentru Claudiu fa si tu un articol in care sa iti spui susținerea fata de acesti copii minunati…primaria face multe pentru copii de la Casa de copii si fam Salonti si mai multe dar asta nu cred ca e treaba carcotasilor…era doar un articol pentru a scoate in evidentă ce copil minunat avem intre noi…iar ca e in Spring sau in Drasov pentru mine exista o singura Comuna. Comuna Spring cu patru sate apartinatoare…va rog nu mai fiti rautaciosi! Nu se cade!

 • CALIN SALONTI

  COMENTARIILE ACESTEA NU ISI AU ROSTUL . PRINCIPAL ESTE CARIERA COPILULUI SI CLAUDIU MAI ARE MULT DE MUNCIT CA SA AJUNGA PE PICIOARELE LUI . TOT RESPECTUL PT PRIMARIA SPRING SI PT RUSU DANIEL CARE DESI NU A FOST SUSTINUT IN TOTALITATE DE CONSILIL LOCAL A FACUT TOT POSIBILUL CA , COPILUL SA AJUNGA LA CAMPIONATELE EUROPENE DE BOX
  EU SUNT CONVINS CA CLAUDIU O SA IASA CAMPION EUROPEAN PT CA STIM CE CRESTEM
  BAFTA CLAUDIU

 • CE SUNT CU COMETARILE ASTEA ? ANCA CARE ANCA DE STIE EA TOT ? CRED CA SUNT CAM SINGURA DE AICI CARE AR FII IN MASURA SA VORBEASCA DE COPII . DECI CAM VEDETI-VA DE TREABA SI NU MAI FACETI TOT FELUL DE SUPOZITII CU CE AJUTA SAU NU PRIMARIA CA E DE LA DRASOV SAU DE LA SPRING CA A PLECAT SAU NU DE LA ASISTENT MATERNAL , CHESTII CARE CHIAR NU CONTEAZA . CE CONTEAZA ESTE CA , COPILUL ESTE ACOLO DATORITA PRIMARULUI RUSU . DECI ANCA DRAGA chiar nu stiu cine esti si de unde stii tu atatea de copii nu mai tine tu atata ca copilul e de la Drasov ca chiar nu stiu sa fi facuta drasovenii cheta sa plece copilul la Dublin

 • CALIN SALONTI

  CERTURILE ACESTEA CHIAR NU ISI AU ROSTUL . CLAUDIU A MUNCIT MULT SA AJUNGA ACOLO SI INCA MAI ARE MULT DE MUNCIT SI DE INVATAT. MULTUMIM D-LUI PRIMAR CARE CHIAR DACA NU A FOST SUSTINUT IN TOTALITAE DE CONSILIUL LOCAL A FACUT POSIBILA PLECAREA LA DUBLIN DECI TOT RESPECTUL PT PRIMARUL DIN SPRING .
  EU AM INCREDERE IN CLAUDIU CA VA IESI CAMPION PT CA STIU CE AM CRESCUT
  BAFTA CLAUDIU

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com