Prefectul Dan Simedru a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

29 mai 2012 16:150 comments

La videoconferinţa susţinută în cursul zilei de luni, 28 mai a.c., de către premierul Victor Ponta cu prefecţii şi membri ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a fost efectuată o analiză a situaţiei hidrometeorologice şi producerii unor situaţii de urgenţă, la nivel teritorial.
Primul-ministru a solicitat o atitudine cât mai preventivă şi a cerut primarilor să-şi concenteze eforturile pentru ca localităţile şi cetăţenii să nu aibă de suferit, ca urmare a avertizărilor meteorologice şi hidrologice emise. Premierul Victor Ponta a mai pretins prefecţilor să verifice dacă primăriile au dotările necesare pentru intervenţii la producerea unor situaţii de urgenţă.
În acest sens, prefectul judeţului Alba, Dan Simedru, a convocat de urgenţă, marţi, 29 mai a.c., la sediul Instituţiei Prefectului, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Prefectul, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a expus situaţia prezentă existentă la nivelul judeţului şi faptul că nu au fost înregistrate probleme deosebite. Acesta a solicitat inventarierea mijloacelor de intervenţie existente la nivelul structurilor cu atribuţii în domeniu la producerea unor situaţii de urgenţă şi monitorizarea permanentă a problemelor cu grad de risc înalt. Totodată, a atras atenţia structurilor din subordine să rămână în alertă maximă pentru a putea interveni în sprijinul cetăţenilor, dacă situaţia o va impune.
În cadrul şedinţei au fost adoptate două hotărâri prin care au fost aprobate „Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluărilor accidentale din judeţul Alba, din perioada 14 aprilie-4 mai 2012” şi „Planul judeţean de măsuri şi acţiuni pentru perioada sezonului de vară şi în perioade cu caniculă şi secetă hidrologică”.
Referitor la discutarea şi supunerea spre aprobare a „Planului judeţean de măsuri şi acţiuni pentru perioada sezonului de vară şi în perioade cu caniculă şi secetă hidrologică”, prefectul Dan Simedru a apreciat că „se bucură că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sunt persoane precaute, discutând despre caniculă în perioada în care sunt înregistrate precipitaţii abundente, la fel ca şi gospodarul care îşi face iarna car şi vara sanie”.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com