Prefectul Ştefan Bardan, prezent la reuniunea APSR

3 aprilie 2012 15:030 comments

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Ştefan Bardan a participat la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), care s-a desfăşurat în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde au fost abordate probleme legate de administraţia publică locală.
„Nu este pentru prima dată când prefecţii se întâlnesc într-un asemenea cadru, pentru că şi judeţul Alba a organizat, în septembrie anul trecut, o asemenea întrunire. A fost o reuniune de lucru, în care au fost abordate subiecte la ordinea zilei, precum pregătirea alegerilor locale şi asigurarea ordinii şi liniştii publice pe perioada procesului electoral. De asemenea, am discutat despre absorbţia fondurilor europene şi implicarea prefecţilor în acest proces, gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiile necontrolate, combaterea evaziunii fiscale şi modernizarea administraţiei locale. Prezenţa Primului-ministru la această reuniune a fost de bun augur, pentru că prefecţii i-au prezentat problemele cu care fiecare judeţ se confruntă”, a declarat Ştefan Bardan, prefectul judeţului Alba.
De altfel, la reuniunea de la Odorheiu Secuiesc, Primul-ministru a arătat încă o dată responsabilitatea care revine prefecţilor, al căror obiectiv de maximă importanţă este ca procesele electorale din acest an să se desfăşoare exemplar, fără încălcări ale legislaţiei, în aşa fel încât nimeni să nu pună sub semnul întrebării corectitudinea desfăşurării lor. „Implicarea totală a Guvernului şi a prefecţilor în asigurarea corectitudinii şi a bunului mers a procesului electoral este esenţială. Prefecţii au datoria de a anticipa şi de a preveni orice situaţie complicată, orice blocaj sau alt tip de incident care ar putea periclita desfăşurarea normală a alegerilor”, a mai spus Primul-ministru la întrunirea prefecţilor de la Odorheiu Secuiesc, la care au mai participat şi Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ministrul Culturii şi alţi secretari de stat. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com