Preţuri mărite la transportul public spre Pianu de Jos şi Ocna Mureş

29 martie 2012 15:110 comments

În şedinţa Consiliului Judeţean Alba de joi, 29 martie, s-a decis mărirea tarifelor pentru transportul public judeţean. Modificarea preţului a fost solicitat de operatorul SC Mariany SRL, pe rutele Alba Iulia-Vinţu de Jos-Pianu de Sus şi Alba Iulia-Unirea-Ocna Mureş.
În justificarea operatorului se arată că au crescut cheltuielile legate de carburanţi, piese de schimb, anvelope, asigurări răspundere civilă şi CASCO, întreţinere, reparaţii, contribuţii la asigurările sociale ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat.
Votul a fost strâns: 14-13. Consilierii PDL-ului au votat pentru majorarea preţurilor, consilierii opoziţiei s-au opus. S-au abţinut de la vot pedeliştii Gheorghe Iviniş, Vasile Lovin şi social-democratul Eugen Popa.
Simion Creţu, PNL: „Nu e normal ca în perioada asta de criză să crească preţul biletelor şi abonamentelor cu 25%. Toate greutăţile crizei sunt plătite de simplii cetăţeni”.
Ioan Dîrzu, PSD: „Nu tot ce este transport înseamnă motorină. Dacă noi, firmele private, am creşte preţurile cu 25%, am ieşi cu totul de pe piaţă”.
Marcel Simion, PDL: „Solicitarea firmei de transport are suport legal şi economic”.
În cadrul şedinţei, consilierul Mihai Nicuşor a reproşat faptul că în ghidul judeţului, Cugirul este prezentat prea pe scurt, cu numerele de telefon de la poliţie şi pompieri, deşi lângă oraş sunt ruinele unei cetăţi dacice, Singidava. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com