Primarul Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu în control la şcolile din Alba Iulia

18 februarie 2013 08:262 comments

Primarul Mircea Hava, alături de viceprimarul Paul Voicu și o echipă de tehnicieni ai Primăriei au făcut sâmbătă un tur inopinat al câtorva instituții de învățământ din Alba Iulia. Aceștia au vrut să verifice câteva aspecte legate de consumul de utilități, igiena spațiilor sau deficiențe ale clădirilor, ce ar putea fi remediate în viitorul apropiat.
În acest weekend au fost inspectate cinci licee și școli. S-au identificat o serie de aspecte privitoare la consumul de utilități pe perioada în care nu se desfășoară activitate școlară, igiena spațiilor și terenurilor aflate în administrarea unităților școlare, deficiente ale clădirilor cu potențial de reparare imediat etc. În linii mari, concluziile au fost favorabile, dar din păcate s-au constatat și realități ce nu fac cinste prestigiului dobândit de-a lungul anilor de colegii importante din Alba Iulia, ne-au comunicat reprezentanții Primăriei Alba Iulia.
„În această perioadă se întocmesc grafice de analiză a costurilor pentru utilități, consumabile, servicii etc. Se urmărește atingerea unui randament maxim în această privință pentru toate clădirile și instituțiile aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local. Vizita neanunțată de sâmbătă este practic o baza de observație vis a vis de modul în care se administrează unitățile de învățământ, urmând să alimenteze dialogul pe care edilul șef îl va avea cu directorii în această săptămână (18-22 februarie).
Se vor urmări obiective de anvergură, dar se va face și o analiza a viitoarelor normative pe care guvernul le va aplica (finanțarea per elev) și în funcție de care primăriile vor putea aloca bani școlilor”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com