Primarul municipiului Aiud confundă atribuţiile sale legale cu cele ale prefectului

5 martie 2012 14:100 comments

Drept la replică la articolul apărut în Informaţia de Alba, cu titlul „La Ocna Mureş vrem să facem o secţie externă a spitalului din Aiud”

Atunci când a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 212 din 9 martie 2011 privind aprobarea Programului de interes naţional ,,Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice” şi o bună perioadă de timp după aceea, prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan şi subprefectul Raul Tudoraşcu au avut nenumărate întâlniri cu primarii şi directorii spitalelor din judeţ pentru a găsi soluţii şi a evita închiderea unor spitale.
Nu este atributul legal al prefectului să desfiinţeze unităţi sanitare. Prefectul Ştefan Bardan a încercat, prin discuţii inclusiv cu primarul Aiudului, să găsească soluţia creării unei secţii a Spitalului Municipal Aiud la Ocna Mureş şi salvarea în acest fel a unor locuri de muncă. A fost trimisă inclusiv o delegaţie a Instituţiei Prefectului la Bucureşti, pentru a discuta cu Ministrul Sănătăţii şi cu Primul-ministru şi pentru a rezolva problemele legate de crearea unor secţii externe, însă municipalitatea din Aiud nu a fost atunci de acord. În cele din urmă, Spitalul Ocna Mureş s-a desfiinţat printr-o hotărâre a Cosiliului Local Ocna Mureş.
Dacă într-adevăr primarul din Aiud şi municipalitatea aiudeană ar fi dorit să ofere o soluţie, chiar şi parţială, cetăţenilor din Ocna Mureş, aşa cum de exemplu s-a întâmplat la Baia de Arieş, unde după desfiinţarea spitalului orăşenesc a fost creată o secţie a Spitalului Judeţean Alba, ar fi putut-o face de anul trecut, nu după atâta timp şi, mai ales, cu acuze nefondate.
Instituţia Prefectului Judeţul Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com