Primăvara aduce cu ea „Târgul Grădinarului” II

16 martie 2011 00:030 comments

Dacă este primăvară, atunci la Alba Iulia are loc „Târgul Grădinarului”. Probabil expoziţia cu vânzare va deveni cel mai rapid un brand judeţean, mulţumită afluxului mare de vizitatori şi cumpărători. Târgul se va desfăşura pe durata a trei zile: vineri, sâmbătă şi duminică, 18- 20 martie 2011, între orele 10 şi 18, pe Platoul Romanilor din Alba Iulia. Deşi este abia la a doua ediţie, „Târgului Grădinarului” va avea în acest an o expoziţie mai amplă decât anul trecut, anunţându-şi deja prezenţa peste 50 de expozanţi. În acest an, Târgul Grădinarului este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Toskana Garten, Grădina cu Flori şi Ambient.

De la A la Z
Evenimentul este unul de promovare a producătorilor locali şi dedicat tuturor iubitorilor grădinăritului. Vizitatorii vor putea admira şi cumpăra flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie. Nu vor lipsi produsele fitosanitare, ajutoare de nepreţuit ale grădinarilor.
Totodată, cei interesaţi vor putea găsi la târg noutăţi din domeniul uneltelor pentru grădinărit, accesorii şi echipamente, mobilier şi decoraţiuni pentru grădină, sisteme automatizate de irigare, şi multe altele…

Grădina dumneavoastră – un colţ de rai
Ca elemente de atracţie pe care organizatorii le-au putut dezvălui la acest moment au fost: grădina contemporană, grădina englezească şi cea cu elemente japoneze, stand de carte. Totodată, vizitatorii care stau la bloc vor avea şansa să primească informaţii şi soluţii practice pentru amenajarea grădinilor de pe acoperiş, o noutate în domeniu şi totodată o soluţie elegantă pentru spaţii aglomerate.

Concurs pentru cei mici
Pentru cei mici organizatorii au gândit un concurs în ideea atragerii lor spre grija pentru mediul înconjurător şi pentru frumos. Mâinile îndemânatice ale celor mici, ajutate de cei ai casei, vor realiza şi expune cea mai veselă căsuţă de păsărele. Evident, câştigătorul va fi premiat semnificativ de către expozanţii prezenţi la manifestare şi de către organizatori.

Artă pentru doamne şi domnişoare
Pentru vizitatoarele târgului, Consiliul Judeţean Alba a invitat o artistă în arta japoneză a aranjării florilor – Ikebana, care va da viaţă unor elemente vegetale şi flori chiar sub ochii celor prezente, dar nu oricum… ci printre versuri şi muzică de primăvară.
Evident, ca la orice târg, vizitatorii se vor bucura de reducerile de preţuri ale producătorilor şi comercianţilor. De asemenea, o tombolă cu premii şi alte surprize este pregătită pentru ultima zi de desfăşurare, duminică.

Florin Soare

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com