Programul YouthBank a ajuns în anul patru

6 noiembrie 2012 18:151 comment

Marţi la Casa de Cultură a Studenţilor, în organizarea Fundaţiei Comunitare Alba a avut loc lanasarea celui de al IV-lea an al Prohramului YouthBnak, în anul şcolar 2012-2013 la Alba Iulia. La evenimentul de lansre au participat pe lângă liceenii din echipa YouthBank 2012-2013, Dorin Sava director executiv al Fundaţiei Comunitare Alba, Mihai Coşer purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, conf. Univ. Dr. Diana Câmpan reprezentanta a Universităţii 1 Decembrie 1918, Gheorghe Berghian directorul CCS Alba Iulia, Dragoş Zaharia preşedintele Asociaţiei Speromax şi Cristi Dima preşedintele Asociaţiei Foştilor Studenţi ai Universităţii 1 Decembrie 1918.
Noua echipă a YouthBank este formată din 12 licenii din Alba Iulia din clasele a IX-XII-a. Din cei 12, şapte sunt membrii noi şi au trecut printr-un proces de selecţie destul de drastic, cum ne-a precizat Dorin Sava. În prima fază 16 tineri au dorit să intre în echipa YouthBank dar în urma celor patru etape de selecţie: scrisoare de intenţie, o perioadă de training YB, interviu şi o probă practică au fost selectaţi 7 noi membrii. Noua echipă YouthBank a prezntat în cadrul evenimentului de marţi o sinteză a programului în anul 2011-2012. Astfel în a anul 2011-2012 al proiectului au fost finanţate 9 proiecte în valoare de 16.900 de lei. Dorin Sava directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba a precizat faptul că YouthBank este un program care dezvoltă capacităţiile tinerilor. Astfel în cei trei ani de proiect au fost depuse 58 de proiecte şi au fost finanţate 26 în valoare totală de 42.000 lei.
Noua echipă YouthBank va demara în următoarele patru luni mai multe activităţi pentru strângerea de fonduri (concursuri de karaoke, licitaţii pentru cumpărarea de origami confecţionate de membrii YB Alba Iulia, vânyarea de felicitări şi calendare precum şi organizarea deja tradiţionalului eveniment Fabrica de Jucării în preajma sărbătorilor de iarnă).
YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeaşi gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic şi participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank România este o excelentă şcoală de dezvoltare personală. Programul YouthBank este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.
Alba Iulia este unul din cele 11 oraşe din România în care acest program se derulează în acest an şcolar, alături de Bucureşti, Baraolt, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara şi Tîrgu-Mureş.

Sorin Poparadu

1 Comment

  • Niste hoti si marsavi in frunte cu seful lor, fost si actual PDL-ist, Dorin Sava!

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com