Proiect finalizat la Pakiv

28 octombrie 2012 15:240 comments

La Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a avut loc un eveniment în care au fost prezentate rezultatele proiectului „Măsuri integrate în domeniul turismului” derulat de Asociaţia Pakiv România în parteneriat cu Synthesis Management Consultants – SMC.
La acest eveniment au luat parte 70 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile. Evenimentul a cuprins prezentarea rezultatelor obţinute în urma implementării proiectului care a vizat formarea profesională a 200 de şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă din judeţul Alba în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii. Aceste persoane au fost pregătite profesional în meserii cu căutare în domeniul turismului: lucrător în pensiune turistică, recepţioner, agent în turism şi ghid turistic.
Acest proiect a cuprins şi măsuri active de ocupare, fiind prevăzută plasarea pe piaţa muncii a 60 de persoane.
În cadrul conferinţei au luat cuvântul managerul proiectului, Viorel Bumbu, reprezentantul OIR POSDRU Regiunea Centru – Todor Nechifor, preşedintele ANTREC Alba – Emil Comşa, dar şi un absolvent al cursurilor de formare derulate în cadrul proiectului, Cristian Crasnaveţ.
„Implementarea acestui proiect este un succes. Am reuşit să depăşim indicatorii propuşi. Spre exemplu, în cadrul acestui proiect trebuia să sprijinim 60 de persoane să se angajeze, iar la final 65 de persoane au reuşit să acceseze piaţa muncii. Proiectul punea accent pe informarea, consilierea şi intruirea femeilor, ca şi categorie vulnerabilă. În indicatori trebuia să avem 100 de femei care să participe la curs şi au participat 155 de femei. Considerăm că rezultatele obţinute recomandă acest proiect ca un exemplu de bună practică. Ne bucurăm să vedem că participarea la acest eveniment a fost atât de numeroasă, iar interesul publicului faţă de modul de implementare nu poate decât să ne aducă satisfacţie”, a declarat Viorel Bumb, managerul proiectului „Măsuri integrate în domeniul turismului”.
Proiectul „Măsuri integrate în domeniul turismului” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com