Proiectul Colegiului Economic D.P. Marţian a fost pe podium

17 decembrie 2012 18:070 comments

La finele săptămânii trecute au fost desemnaţi, la Bucureşti, în cadrul unei gale festive organizate la Hotel Novotel, câştigătorii celei de-a patra ediţii a „Galei Premiilor pentru un Mediu Curat”. Evenimentul organizat de asociata ECOTIC, site-ul de presă Hotnews.ro sub egida Ministerului Mediului şi Pădurilor şi a Gărzii Naţionale de Mediu a reunit în acest an 34 de proiecte dedicate protecţiei mediului şi economisirii resurselor la care au participat companii, instituţii publice, ONG-urilor şi instituţii de învăţământ ce au desfăşurat proiecte în domeniu, în anul 2012.
Proiectul „PRONATURA 2012 – Mai bine pentru mediu, mai bine pentru sănătatea noastră” al Colegiului Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia coordonat de profesorii Cosmin Apolzan, Cristina Toth, Cristian Dincă s-a clasat pe podium, fiind răsplătit cu premiul ,,ECO” pentru iniţiative de protecţia mediului, alături de Rompetrol – Marele Premiu şi Vodafone Romania – Premiul de Excelenţă. La festivitatea de decernarea a premiilor, Colegiul Economic D. P. Marţian a fost reprezentat de directorul adjunct, prof. Cristian Dincă, căruia i-a fost înmânată diploma şi premiul.
Proiectul „PRONATURA 2012”, derulat în semestrul II al anului şcolar 2011-2012 a presupus implicarea elevilor şi a profesorilor din liceu în peste 50 de activităţi ecologice, acţiuni de plantare, excursii şi drumeţii, expoziţii şi activităţi culturale cu tematica PRO NATURA sau în realizarea unor studii cu tematica eco-turistica. Parteneri în acest proiect au fost Consiliul Judeţean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Direcţia Silvică Alba ş.a. care au sprijinit sub diferite forme unele activităţi. De asemenea, în luna noiembrie a acestui an, proiectul a primit premiul I, la secţiunea liceu, în cadrul concursului PRONATURA, organizat de Consiliul Judeţean Alba.
Premiul câştigat de Colegiul Economic Dionisie Pop Marţian Din Alba Iulia este o încununare a unei munci asidue a cadrelor didactice şi elevilor care au contribuit la promovarea unei atitudini responsabile faţă de valorile mediului în care trăim.
Îi felicităm pe toţi cei care s-au implicat în acest proiect şi suntem convinşi că exemplul lor va fi urmat şi de alte instituţii din judeţul nostru.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com