Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în CARTIERE” la final

29 octombrie 2012 15:510 comments

Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează marţi, la conferinţa de finalizare a proiectului „Măsuri integrate de ocupare în CARTIERE”.
Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în CARTIERE” a fost implementat pe o perioadă de 24 luni, de municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi a fost finanţat prin Fondului Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul major de intervenţie 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.
Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului la servicii specializate şi pachete de formare profesională în vederea îmbunătăţirii măsurilor integrate de ocupare a şomerilor, şomerilor de lungă durată, a tinerilor, a persoanelor inactive şi a celor aflate în căutarea unui loc de muncă la nivelul CARTIERE-lor municipiului Alba Iulia.
Proiectul a avut un buget în valoare totală de 1.932.251,00 RON, din care asistenţa financiară nerambursabilă 1.825.800,00 RON reprezentând 91% din valoarea eligibilă a proiectului, iar contribuţia solicitantului este de 164.322,00 RON, reprezentând 9% din valoarea eligibilă a proiectului, diferenţa reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului.
Menţionăm faptul că, la finalizarea proiectului, grupul ţintă prevăzut a fost depăşit, fiind luate în evidenţă un număr de 580 de persoane care au beneficiat de servicii integrate. Ditre acestea un număr de 92 persoane şi-au găsit un loc de muncă şi au fost create un număr de 14 afaceri noi (SRL-D, PFA). Totodată au fost cursaţi un număr de 144 de persoane, respectiv: curs cosmetică 20 persoane, curs manichiură-pedichiură 22 persoane, curs îngrijitor copii 28 persoane, curs masaj 26 persoane, curs make-up 10 persoane, curs peisagist-floricultor 24 persoane şi curs animator socio-educatic 14 persoane.

l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com