Proiectul minier reprezintă o şansă pentru comunitatea din Munţii Apuseni

20 martie 2012 16:543 comments

Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian îşi exprimă public regretul că un europarlamentar britanic a fost jignit de către preşedintele social-democraţilor români din Marea Britanie, fiind considerat “superficial” pentru că şi-a exprimat o poziţie de sprijin pentru un mare proiect industrial din România, proiectul minier Roşia Montană.
“Este o onoare pentru mine ca român, dar şi ca reprezentant al unei organizaţii sindicale care se luptă pentru dreptul la muncă al membrilor noştri din diverse sectoare industriale, să văd că un europarlamentar britanic a avut un discurs pozitiv faţă de investiţiile în minerit din România, cu referire directă la Roşia Montană. Importanţa creării locurilor de muncă este un argument covârşitor, mai ales pe timp de criză economică. Proiectul acesta minier este o investiţie modernă, solidă, care reprezintă o şansă pentru comunitatea minieră din Munţii Apuseni, dar şi pentru revigorarea mineritului în România, ca industrie – motor pentru economia naţională”, a declarat Ion Popescu, preşedintele CSN Meridian.
Poziţia europarlamentarului britanic în favoarea investiţiilor în minerit, pe fondul susţinerii strategice generale pe care Comisia Europeană o arată pentru industria miniera europeană, este un demers justificat, având în vedere potenţialul pe care industria minieră îl are la nivel european. Preocuparea Europei pentru exploatarea materiilor prime este o prioritate pentru instituţiile europene, iar Strategia europeană privind Materiile Prime este o dovadă în acest sens.
“Ceea ce a făcut europarlamentarul britanic este un act de normalitate, e un act nobil. Ceea ce face social-democratul român Alexandru Petrescu, ofensându-l într-un mod scandalos pe europarlamentarul englez doar pentru că a susţinut un proiect minier, pe care dl. Petrescu se pare că nu-l cunoaşte sau l-a tratat „superficial”, se încadrează perfect în practica politică românească şi mai puţin în tradiţia Partidului Laburist (Partidul Muncii) al cărui membru afirmă că este.
România va deveni producătorul de aur numărul 1 în Uniunea Europeană prin demararea proiectului minier de la Roşia Montană. Problemele de mediu istorice vor fi rezolvate. Câteva mii de locuri de muncă vor fi create, iar exploatarea minieră va acţiona ca un catalizator pentru dezvoltarea altor sectoare economice, schimbând în bine viaţa comunităţii”, a declarat Ion Popescu.

Sorin Poparadu

3 Comments

  • mi se pare trist ca daca cineva se pronunta pentru acest proiect sau nu se declara pe fata un opozant este acuzat instantaneu de catre opozanti, indiferent cine e si cat de informat e. Dar cred ca o sa le fie greu sa mai faca lucrul asta avand in vedere ca 82% dintre romani sunt de acord cu proiectul asta.

  • Este singura sansa pe care o are cumonitatea de acolo la o viata mai buna. O alta sansa o sa fie tursimul dar asta nu mai dupa ce o sa fei gata investitia care o promite proiectul minier, altfel fondurile nu au de unde sa vina

  • Pe langa o sansa foarte buna , reprezinta si un viitor atat lor cat si tarii pentru ca turismul va si el dezvoltat intr-un final la Rosia Montana.Cateva lucrari de reabilitare au fost realizate in cadrul patrimoniul nostru si odata cu proiectul ce va porni se vor vedea si mai multe realizari

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com