Promovarea conceptului de Slow Food în judeţul Alba

18 februarie 2011 00:000 comments

Consiliul Judeţean Alba a organizat ieri o întâlnire de dezbateri cu tema „Slow Food în judeţul Alba”. La întâlnire au participat reprezentanţii asociaţiilor locale Slow Food din Turda, Cluj şi Braşov şi cei ai Fundaţiei ADEPT din Saschiz, Mureş.
Rolul întâlnirii a fost promovarea conceptului Slow Food în Alba, în beneficiul producătorilor locali şi al consumatorilor, încurajând un stil de hrană sănătos, prin consumul produselor obţinute în manieră nedăunătoare pentru mediu, produse ce pot fi obţinute de fermierii din Alba, fie că este vorba de legume, fructe, lactate sau miere.
Conceptul Slow Food este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă. Asta înseamnă că hrana trebuie să aibă un gust bun, trebuie să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului înconjurător, animalelor şi sănătăţii oamenilor, iar producătorii trebuie să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor. Conceptul se încadrează foarte bine în rândul activităţilor promovate de CJ Alba pentru dezvoltarea spaţiului rural, precum: Târgul Apulum Agraria, Târgul Gustos de Alba, Piaţa volantă din Alba Iulia, schimburile de experienţă între fermieri sau informările periodice şi întâlnirile realizate cu aceştia. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com