Protest împotriva privatizării Cupru Min Abrud

5 aprilie 2012 13:430 comments

Asociaţia PROVULCAN-Abrud organizează azi, 5 aprilie, între orele 16:00 – 18:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, un miting de protest faţă de privatizarea CupruMin Abrud. Acesta va fi urmat de un marş, între orele 18.00 şi 19.00, pe Calea Victoriei, cu o oprire de 5 minute în faţa Ministerului Economiei, şi se va încheia în faţa Ateneului Român.
Protestul este o reacţie la “privatizările frauduloase ale resurselor naturale şi strategice ale României, care se fac prin încălcarea Constituţiei deoarece se produc pagube importante economiei naţionale”, au declarat organizatorii.
La protest vor participa reprezentanţii unor ONG-uri precum şi cetăţeni îngrijoraţi de situaţia dezastruoasă la care s-a ajuns datorită mai multor privatizări care nu au fost benefice nici pentru crearea de locuri de muncă şi nici pentru dezvoltarea naţională.
Cerem autosesizarea organelor în drept de a cerceta persoanele implicate în evaluarea CupruMin. Cerem mai multă responsabilitate din partea instituţiilor Statului, acţiunea imediată şi transparentă şi luarea urgentă de decizii în sensul respectării Constituţiei României”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com