Reţelele de apă şi canalizare din Aiud vor fi modernizate şi reabilitate

9 aprilie 2012 15:290 comments

Luni, la sediul APA CTTA Alba a fost semnat contractul de „Modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Aiud”. Semnarea contractului s-a făcut în prezenţa directorului APA CTTA Alba, Viorel Lazăr, a vicepreşedintelui CJ Alba Sorin Bumb, a primarului municipiului Aiud, Horaţiu Josan, a lui Lucian Dima, reprezentantul antreprenorului care se va ocupa de lucrări, şi a conducerii APA CTTA Alba.
Proiectul de reabilitare şi modernizare a reţelelor de canalizare face parte din cadrul proiectului judeţean pe POS Mediu privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Alba. Valoarea proiectului privind municipiul Aiud este estimată la 6.930.000 euro. Începerea lucrărilor va avea loc în luna mai, dar primarul Horaţiu Josan a spus că se doreşte ca lucrările să înceapă în aprilie. Data finalizării lucrărilor este ianuarie 2014. Contractul include extinderea reţelelor de apă potabilă (9.921ml şi 883 branşamente), extinderea reţelelor de canalizare (13.866ml şi 903 racorduri) şi reabilitarea reţelelor de canalizare (6.009ml şi 480 racorduri).
Pe reţelele de apă potabilă este prevăzută o staţie de epurare care se va monta pe strada Moţilor, iar pe reţelele de canalizare sunt prevăzute 6 staţii de pompare apă uzată care se vor monta pe străzile: Valea Aiudului, Moţilor, Grădinii, Ostaşilor, Meseriaşilor şi Izvorului.
Tot în cadrul în cadrul proiectului judeţean pe POS Mediu privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare pentru Aiud mai este prevăzută construirea unei noi staţii de epurare, în valoare de 5.130.000 euro. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com