S-a stabilit numărul de consilieri locali pentru localităţile din Alba

26 martie 2012 15:120 comments

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba ne-au informat luni că s-a stabilit numărul membrilor fiecărui consiliu local pentru alegerea consiliilor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţul Alba, care va avea loc în 10 iunie.
În majoritatea localităţilor din Alba, numărul consilierilor locali va rămâne la fel ca la ultimele alegeri locale. Singurele modificări au fost făcute în privinţa numărului consilierilor locali în 5 comune din judeţ. Astfel, în patru comune numărul consilierilor locali va fi mai mic faţă de ultimele alegeri locale iar într-o comună numărul acestora va fi mai mare.
Astfel, în comuna Bistra nu vor ma fi 15 locuri de consilier local ci doar 13. La Meteş şi Roşia Montană nu vor mai fi 13 consilieri locali ci doar 11 iar la Vadul Moţilor, pentru alegerile din iunie vor fi disponibile 9 locuri de consilier faţă de 11 locuri câte au fost la alegerile din 2008. Modificările acestea au fost făcute ca urmare a scăderii numărului de locuitori din localităţile respective.
O situaţie total diferită este la Sîntimbru, unde numărul consilierilor locali va creşte de la 11 la 13, ca urmare a creşterii numărului de locuitori din această comună.
În ce priveşte localităţile din mediul urban din judeţul Alba, numărul de consilieri rămâne neschimbat. Astfel, Alba Iulia va avea tot 21 de consilieri locali, Aiudul, Blajul, Cugirul şi Sebeşul vor avea 19 consilieri locali, Ocna Mureş 17, Teiuş, Abrud, Cîmpeni şi Zlatna vor avea câte 15 consilieri locali iar Baia de Arieş 13. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com