Sâmbătă se sărbătoreşte Ora Pământului. Vezi cum a început şi cum poţi contribui la eveniment

21 martie 2013 10:040 comments

ora-pamantuluiAgenția pentru protecția mediului Alba, va participa, și în acest an la campania Ora Pământului, sâmbătă, 23 martie, între orele 20.30 – 21.30 stingând luminile și echipamentele electronice și electronice care nu sunt esențiale funcționării.

Ora Pământului a început în 2007, în Sydney, când aproximativ 2,2 milioane de case și firme au stins luminile. Aceasta a devenit în scurt timp mișcare la nivel mondial. În România, importante instituții – Opera Națională București, Filarmonica “George Enescu” au participat la campania Ora Pământului, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond. Oameni, organizaţii, primării şi instituţii, din toate oraşele ţării au marcat, an de an, Ora Pământului, un eveniment prin care gestul simplu de stingere a luminilor trage un semnal important de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ. Şi pentru a arăta, se stinge lumina şi se stă pe întuneric. Mişcarea Ora Pământului este un protest împotriva poluării şi dezvoltării accelerate, ce nu ţine cont de natura şi resursele Pământului.

Anul 2013 ne aduce în etapa unei schimbări într-un sens profund. Este momentul înţelegerii că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia, mai mult decât a trage un semnal de alarmă. S-a conştientizat în urmă cu un an puterea uimitoare, de sincronizare a voinţei a peste 1,3 miliarde de persoane a căror conştiinţă era interconectată de strigătul la unison, de o simplitate profundă, că viaţa întrece ca prioritate  orice altceva.

Cu această ocazie Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba invită instituţii, companii, organizaţii şi cetăţeni să participe la acest eveniment

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com