Șanse de reușită pe piața muncii pentru 83 de săteni din Alba

2 iulie 2013 11:040 comments

cursantiPersoane care muncesc în propria gospodărie, şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, dar şi persoane inactive (casnice) din județul Alba, în total 83, și-au crescut șansele de reușită pe piața muncii. S-au calificat gratuit prin proiectul „Centrul de servicii integrate pentru dezvoltarea resurselor umane”, derulat de către Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale- CERESS Alba“, în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.
În comuna Șugag, un număr de 56 de persoane au frecventat și finalizat cursurile teoretice și practice în ocupația de „Administrator pensiune turistică“. Alți 27 de beneficiari au încheiat la Pianu de Sus programul de calificare în ocupația de „Lucrător comercial“. Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Indicele de promovabiltiate a fost de 100%. Efortul are cel puțin două finalități importante. Absolvenții programelor de formare și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional și vor primi certificate recunoscute pe piața muncii atât în țară cât și în Uniunea Europeană. Nu poate fi neglijată nici contribuția adusă de proiect la îndeplinirea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani, trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții.
Tot prin proiect vor mai fi organizate două programe de inițiere, în ocupațiile de „Utilizare calculator, prelucrare informații“, „Competențe comune-competențe antreprenoriale“, respectiv unul de perfecţionare în ocupația de „Animator socio- educativ“. Cei care doresc să participe la unul dintre programe pot să solicite informații suplimentare la tel/fax: 0258/813800, 0769/052753, persoană de contact Popescu Bianca.
Beneficiarii proiectului provin din 42 de sate din județul Alba, aparținătoare comunelor: Pianu de Sus, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Sântimbru, Săsciori, Ighiu, Șugag.. În total, de serviciile proiectului vor beneficia cel puţin 200 de persoane din cele șapte comune din Alba. Dintre acestea jumătate lucrează în agricultura de subzistenţă.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com