Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia contează pe educaţie!

28 martie 2012 14:570 comments

Recent, la Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia a avut loc o sesiune de formare a cadrelor didactice care vor coordona activităţile din cadrul proiectului „Contează pe educaţie!”, iniţiat de Şcoala Internaţională Cluj, MECTS şi de Fundaţia Burcash, cu sprijinul financiar al Băncii Transilvania.
Proiectul se adresează în primul rând elevilor, dar în egală măsură părinţilor şi cadrelor didactice şi va fi implementat în 19 şcoli din Transilvania, în perioada 2-6 aprilie, când se derulează programul din cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Peste 1.600 de elevi vor beneficia de educaţie financiară şi antreprenorială, vor avea şansa de a lucra în grupuri mixte de vârstă, vor învăţa de la o vârstă fragedă ce înseamnă banii, cum să-i producă şi cum să-i gestioneze mai bine.
Din judeţul Alba au fost selectate trei şcoli generale: Şcoala “Avram Iancu” Alba Iulia, Şcoala “Ovidiu Hulea” Aiud şi Şcoala “Simion Lazăr” Lunca Mureşului, cărora li s-au alăturat şi colegii de la Colegiul Tehnic Timişoara.
Profesorii coordonatori instruiţi în cadrul sesiunii de training au primit un pachet complet de materiale suport pentru implementarea proiectului care conţine planuri de activităţi, chestionare, scrisori către părinţi şi sponsori, exemple de bună practică, diplome, bancnote Funny Monney, filme şi prezentări pe teme financiare pentru a asigura succesul proiectului în fiecare dintre şcolile participante. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com