Scrisoare transmisă Primului Ministru, Răzvan Mihai Ungureanu

14 martie 2012 15:360 comments

În urma întâlnirii între confederaţiile sindicale, din 13 martie, ne-a fost trimisă adresa către Primul Ministru semnată de cele 5 confederaţii sindicale, pentru clarificarea situaţiei la Consiliul Economic şi Social.
„Cele cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional vă solicită convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social (CNTDS) pentru dezbaterea şi soluţionarea următoarelor două probleme:
1.Rezolvarea situaţiei de blocaj ce s-a creat la nivelul Consiliului Economic şi Social (CES) datorită articolului 13 alineatul 5 din regulamentul de funcţionare al acestuia. Ca urmare al acestui alineat,trei dintre confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional urmează a fi excluse din CES. În aceste condiţii, funcţionarea CES rămâne blocată, prin neprezentarea părţii sindicale până la rezolvarea problemei mai sus menţionate.
2.Modificarera regulamentului de funcţionare al CNTDS, astfel încât partenerii să poată numi un membru supleant care să aibă posibilitatea de a participa la şedinţele CNTDS în situaţia în care membrul cu drepturi depline nu are posibilitatea.
Totodată, cele cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional vă informează că, deoarece Guvernul României a dat curs la două dintre cele trei solicitări ale sindicatelor, respectiv constituirea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social şi Hoterârea privind stabilirea sectoarelor de activitate, începând cu data de 14 martie, organizaţiile sindicale se vor prezenta la şedinţele de dialog social de la nivel ministerial şi judeţean”.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com