Seminar dedicat conceptelor de economie socială şi întreprindere socială în judeţul Alba

18 februarie 2011 00:030 comments

Ieri, la Consiliul Judeţean Alba s-a desfăşurat un seminar regional dedicat promovării conceptelor de economie socială şi întreprindere socială. Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”.
În cadrul întâlnirii de ieri s-au discutat teme precum: oportunităţile şi limitele întreprinderii sociale; mecanismele întreprinderii sociale; condiţiile necesare pentru menţinerea funcţionării cu succes a întreprinderilor sociale; economia socială ca răspuns la nevoile şi resursele locale; concepte şi proiecte de bune practici în România.
La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, partenerii proiectului, reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene şi regionale, specialişti din Regiunea Centru. „Trăim într-o perioadă în care din ce în ce tot mai multe persoane au nevoie de sprijin şi nu mă refer doar la persoanele cu dizabilităţi. Abordarea pe care o facem noi prin acest proiect este una care să trezească şi pe alţii şi mai ales noi, cei care reprezentăm autorităţile judeţene, să ne implicăm în asemenea proiecte, urmând, de ce nu, şi modelul de succes din ţării europene”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, în valoare totală de 16,4 milioane de lei, este finanţat prin Fondul Social European şi este derulat de Consiliul Judeţean Alba în perioada august 2010 – iulie 2013. Prin intermediul său se va dezvolta o reţea integrată de servicii sociale precum şi de întreprinderi sociale funcţionale, care vor contribui, în mod direct, la îmbunătăţirea oportunităţilor de ocupare, adaptate nevoilor specifice, ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.
Proiectul va susţine şi va dezvolta atât acest model integrat şi structurile specifice cu profil de întreprinderi sociale în Regiunea Centru, precum şi iniţierea unor structuri similare în cadrul regiunilor Nord-Vest, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov, pe fondul promovării eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie socială.
Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model funcţional integral de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com