Servicii de informare şi consiliere profesională pentru 1.229 de persoane în luna mai

13 iunie 2012 16:250 comments

Luna trecută, un număr total de 1.229 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională. Serviciile de informare şi consiliere profesională au fost acordate gratuit iar monitorizarea acestor servicii s-a efectuat pe: a) categorii de vârstă: (cei mai mulţi cu vârste peste 45 de ani – 396 de persoane şi cu vârsta între 35 – 45 de ani – 388 de persoane); b) studii: 401 persoane absolvenţi de şcoală generală şi 294 persoane absolvenţi de liceu, cei mai puţini fiind 8 absolvenţi ai şcolilor postliceale. Serviciile de consiliere şi orientare profesională au avut ca rezultat încadrarea în muncă a 76 de persoane.
Utilizarea tuturor mijloacelor de informare în masă cu privire la măsurile active destinate tinerilor, informarea şi consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii a făcut posibilă angajarea a 8 absolvenţi.
În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru 37 de şomeri.
Din categoria persoanelor peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare, au fost încadraţi în muncă 133 de şomeri. 85 de persoane dintre aceşti şomeri sunt din mediul urban şi 48 din mediul rural.
În luna mai, s-au încheiat 15 contracte de solidaritate, prin care au fost încadrate în muncă 15 persoane cu vârste între 16-25 ani din mediul urban.
Cele 15 contracte de solidaritate s-au încheiat cu următoarele categorii de beneficiari: tineri singuri cu copii în întreţinere, tineri familişti cu copii în întreţinere, tineri familişti fără copii în întreţinere, 14 persoane apaţinând altor categorii de tineri aflaţi în dificultate.
„Numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante luna trecută a fost de 1332. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 422 persoane, din care: 209 persoane în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, 213 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. Încadrarea şomerilor după prima mediere a muncii – 109 persoane”, potrivit informaţiilor primite de la directorul AJOFM Alba, Corneliu Engi.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com