Simone Albani: Pierdut turism în Alba Iulia, îl declarăm nul. O altă „poveste” a administraţiei Hava

8 aprilie 2012 14:330 comments

Cetatea Alba Iulia, o parte importantă din ea, nu poate fi vizitată. Aşa cum atrăgea un cititor atenţia e închisă şi păzită strict. Probabil acolo se face un fel de „oraş interzis” – doar pentru unii. Şi mai tragic e că nu are cine să o viziteze. În afară de albaiulienii care mai ies la o plimbare prin şanţuri, pavajul nou al Cetăţii este ca un deşet prin care nu prea calcă nimeni. Turişti nu există şi cine trece prin Cetate grăbeşte paşii pentru că nu are ce face acolo.
Trăim în Alba Iulia o minciună bine pusă la punct de administraţia Hava-PDL. Minciuna se cheamă: turismul din Cetate şi din oraş. Oricine se poate aşeza pe o bancă într-o zi şi să stea să numere câţi oameni vin să viziteze ceva, orice, în Cetate. Şi oricine va face asta va avea o constatare îngrozitoare: nu există turişti. Despre alte obiective turistice în oraş nici nu se pune problema.
Oricine care trăieşte în Alba Iulia merge pe stradă, cunoaşte oraşul şi vede ce hoteluri noi, ce restaurante noi sau ce alte localuri noi pentru turişti s-au mai făcut: adică NICIUNUL, nimic. Dacă Alba Iulia era un „miraj”, un El Dorado, o atracţie a turismului – vă garantez că oamenii de afaceri se băteau să îşi deschidă aici hoteluri, pensiuni, să îşi pună tarabe cu suveniruri. Aşa, oraşul nostru nu pare deranjat de freamătul banilor aruncaţi de turişti, ci doar surzenia falimentului.
„Turismul” lui Hava e prezent doar pe la saloane de turism unde se cheltuie bani pe aşa-zisa promovare, în reviste cu pagini colorate dar care nu au nici un efect. Turismul din Alba Iulia e pe hârtie şi la propriu şi la figurat. În mod ironic, probabil cei mai mulţi bani s-au cheltuit şi se cheltuie ca să se promoveze Cetatea către …. proprii locuitori, adică noi cetăţenii din Alba Iulia. Totul e o poveste. Totul e făcut doar pentru a ne lua nouă ochii. Banii care se cheltuie sunt aruncaţi pe geam, doar pentru a convinge albaiulienii că „se face ceva”. De fapt, nu se face nimic. Iar cifra zero din dreptul numărului de turişti arată cu vârf şi îndesat asta.
E doar un „show” de prost gust făcut pentru a acoperi incompetenţa lui Hava. Acest primar nu se pricepe la economie, la turism, la adus bani în oraş. Aceasta e realitatea. Oraşul are o mulţime de posibilităţi şi de oportunităţi, dar conducerea lui Hava ne ţine pe loc de ani şi ani de zile.
Peste mai puţin de o lună evenimente faraonice, cu costuri de sute de mii de euro vor umple oraşul. Vom avea spectaole de adulaţie ca în Coreea de Nord, pentru liderul „mult iubit” şi „realizările” sale. Poveştile lui Hava trebuie susţinute cu mulţi, foarte mulţi bani. E campania electorală şi pentru că riscă să îşi piardă locul de muncă, Hava vrea să ne facă să ne uităm în altă parte, să ne distragă atenţia. Vrea să uităm că nu sunt turişti, vrea să uităm că nu sunt locuri de muncă, vrea să uităm că oraşul nu se dezvoltă, vrea să uităm de sumele gigantice care se cheltuie pe sensuri giratorii, pe materialele din Cetate. Simone Albani

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com