Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană, în sprijinul celor oropsiţi

14 februarie 2012 14:179 comments

Urgia care s-a abătut asupra zonei de sud a ţării dar şi în judeţele Vrancea şi Buzău, unde sate întregi au fost acoperite de zăpadă, zeci de mii de oameni fiind rupţi de realitate, cu drumurile blocate şi proviziile pe terminate, nu i-a lăsat indiferenţi pe mulţi dintre cei care pot ajuta. În multe localităţi, casele au fost propriu-zis acoperite de nămeţi, oamenii rămânând blocaţi în ele fără a avea provizii sau lemne de foc. Reprezentanţii Sindicatului Viitorul Mineritului din Roşia Montană s-au sensibilizat la suferinţele oamenilor din respectivele zone şi au decis să le dea o mână de ajutor. Astfel, în cursul zilei de luni, 4 microbuze şi 3 maşini de teren împreună cu 40 de oameni au plecat spre zona din preajma oraşului Râmnicu Sărat, unde mai multe localităţi sunt acoperite de zăpadă, pentru a ajuta la dezăpezire. Aceştia au luat împreună cu ei şi ajutoare constând în 2000 de pâini, 800 de conserve şi 600 de litri de apă pentru a fi împărţite celor năpăstuiţi. “Oamenii din Rosia Montana sunt obisnuiti cu frigul, cu zapada si cu munca grea, ca sunt mineri din tata-n fiu. Vrem sa dam o mana de ajutor semenilor nostri din judetul Buzau, care au dat de greu din cauza vremii. In vremurile astea, orice mana de ajutor e binevenita. E vremea solidaritatii, e timpul sa ne gandim si la cei in situatii mai grele decat noi. Am venit cu sapte masini, in ciuda codului portocaliu, am reusit sa ajungem aici dupa multe ore de mers. Ne-am bucura daca si alti colegi sindicalisti, de la alte sindicate, sa se alature eforturilor facute de autoritatile statului, de armata, de jandarmerie, de a-i ajuta pe cei in nevoie. Noi vom face tot ce putem, oriunde e nevoie de noi”. ne-a declarat Cristian Albu, liderul sindicatului Viitorul Mineritului Roşia Montană.
Acesta ne-a declarat că deşi au plecat încă din cursul zilei de luni de la Roşia Montană, doar marţi în jurul amiezii au reuşit să ajungă în zona respectivă, din cauza vremii şi a drumurilor înzăpezite.
l Sorin Poparadu

9 Comments

  • Intr-adevar un gest demn de lauda. Pacat ca atunci cand vine vorba de Rosieni, nu se intampla acelasi lucru si asa zisii salvatori doar le prelungesc situatia curenta si problemele din zona

  • Am inteles ca acesti mineri sunt angajati la rmgc si ca, prin ajutorul oferit de aceasta companie, minerii i-au putut ajuta pe altii. Foarte bine. Un gest maret!

  • In asemenea momente e bine sa ne ajutam aproapele, pentru ca oamenii aia prinsi sub zapada sunt sinistrati, la urma urmei. Pacat ca nu sunt mai multi oameni gata sa sara in ajutor..

  • Frumos din partea lor ca au fost ssa ajute oamenii care erau sinistrati sau aveau probleme. Cei din sindicarele de la rosia vad ca au putut sa faca ceva, ong-urile unde erau tot in pub-uri la bauta ?

  • Bine ar fi daca multe companii ar reactiona cum au reactionat dcei de la rmgc sa ajute aomenii prin intermediul angajatilor care nu spun nu la asa ceva.

  • cei mai multi oameni au o atitudine de “lasa sa faca altii” dar asta se poate dovedi fatal in momente de urgenta. Ma bucur ca cei din Rosia Montana au luat initiativa si i-au ajutat pe cei pe care nu ii ajuta nimeni. ar trebui sa ia mai multi exemplu de la ei

  • Macar ei s-au implicat sa-i ajute pe cei in nevoie si la fel ca si alte actiuni de pana acum au pus accentul pe utilitate si pe nevoile curente. Ma intreb unde sunt ong-urile…

  • @Florin: Tocmai ca ar fi trebui sa ia exemplu de la rosieni, sa ajute nu sa nu faca nimic asa cum is ei obisnuiti si doar sa mai aduca vreo pancarta la niste proteste as apara in media

  • Daca s-ar implica si mai mult ar fi mai bine. Activistii sunt ocupati cu inactivitatea si cu cenariile ilegale …

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com