Solicitări ciudate către primăria Alba Iulia – interzicerea uscării hainelor pe pereţii exteriori ai clădirilor

12 iulie 2012 16:140 comments

Aproape zilnic, la sediul municipalităţii din Alba Iulia, cetăţenii vin cu tot felul de solicitări, unele serioase dar altele care ajung să stârnească zâmbete şi glume în rândul angajaţilor primăriei dar şi a consilierilor locali. În ultima şedinţă de consiliu local, consilierii locali au avut în mapa de şedinţe o solicitare a unui cetăţean care solicita interzicerea uscării hainelor pe pereţii exterior ai imobilelor. În respectiva solicitare, cetăţeanul, nu-i vom da numele, cerea următoarele: ”Emiterea unei hotărâri, în care, imperativ să se elimine posibilitatea de a se mai întinde haine la uscat pe pereţii exteriori ai imobilelor, cât şi scuturarea de haine direct de pe ferestre în exterior.
Motive: Datorită denivelărilor trotuarelor, dacă mergi cu capul (privirea) să nu calci în gropi, rişti să-ţi cadă în cap, fie lenjerie intimă, praf, mizerie etc. Dacă, în schimb, ridici capul, rişti să te impedici, să dai în gropi şi să vezi situaţii deplorabile: cearceafuri, lenjerie intimă, etc, în loc de verdeaţă, de protecţie a mediului. Vedeţi cum a rezolvat problema în acest sens Clujul”. Tot respectivul cetăţean, solicită în respectiva cerere şi “Emiterea unei hotărâri, în care să se prevadă explicit, că în ceea ce priveşte servitutea spaţiilor pentru uzul şi utilitatea tuturor proprietarilor, pe culoare, coridoare scările de acces în apartamente, să nu mai fie garate biciclete, scutere etc. sau alte obiecte ce ar pune în pericol integritatea persoanelor (împiedicări, pericol de explozie de la combustibilul scuterelor etc.)”. În respectiva solicitare, cetăţeanul mai atrage atenţia administraţiei locale şi cu alte probleme văzute în oraş.
Solicitările respectivului cetăţean au stârnit zâmbete în rândul aleşilor locali, consilierul PNL, Gabriel Pleşa, fiind chiar de părere că ar trebui făcut un muzeu cu toate solicitările mai ciudate, primite de-a lungul anului de către primăria municipiului Alba Iulia. (S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com