Speromax, CJ Alba si SSMR fondează Comitetul de Tineret pentru Pacientii cu Scleroză Multiplă

21 august 2013 11:4310 comments

CTR SMSM Speromax Alba împreună cu cei 2 parteneri – Consiliul Judeţean Alba şi Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR) – anunţă lansarea “Comitetului de Tineret în România pentru Pacienţii de Scleroză Multiplă” (CTR-SM).
Această nouă iniţiativă îşi propane să promoveze şi să militeze pentru drepturile tinerilor din România diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM).
Înfiinţarea CTR-SM a avut loc în urma unei adunări organizate in 16-18 august la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia. Evenimentul s-a bucurat de participarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Alba (Lenica Bucur), a unui doctor neurolog (dr Oancea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia), un reprezentat al SSMR (Claudia Torje – director executiv) şi, nu în ultimul rănd, a unui reprezentat al Platformei Europene pentru Scleroză Multiplă (EMSP),organizaţie care reprezintă interesele tuturor celor 600.000 de personae afectate de SM în Europa.
Evenimentul a constat într-o serie de sesiuni informative şi ateliere menite să transmită celor peste 20 de participanti – majoritatea fiind tineri afectati de SM şi însoţitoriilor – mesajul că eforturile commune şi susţinute pot în cele din urmă îmbunătăţi calitatea vieţii celor cu scleroză multiplă.
“Sunt foarte plăcut surprins de implicarea noilor noşti colegi şi am toată încrederea că, dacă lucrăm împreună, putem într-adevăr să aducem o viaţă mai bună celor cu SM – adică nouă”, a precizat Dragoş Zaharia, preşedintele SM Speromax Alba. Dragoş, în vărstă de 33 de ani, se numără printre cele 10,000 de personae diagnosticate cu SM în România, cifra neoficială însă pentru că nici autorităţile, nici organizaţiile de profil nu au reuşit pănă la acest moment să stabilească în mod clar căte personae sunt afectate de această condiţie medicală.
“Tinerii cu SM au de cele mai multe ori alte probleme şi nevoi decăt seniorii cu această afecţiune, de aceea este foarte important ca acest comitet s-a constituit şi sperăm să devină activ în cadrul Societăţii de Scleroză Multiplă din România). De asemenea, ne dorim ca acest comitet să facă parte integrantă din mişcarea tinerilor afectaţi de SM din Europa”, a precizat directorul executiv al SSMR, Claudia Torje.
SSMR si SM Speromax Alba se pot baza pe suportul EMSP, organizaţie cu 38 de membri în 33 de tări europene, printre care se numără şi România. Reprezentantul pentru Tineret din cadrul Platformei Europene pentru Scleroză Multiplă, Emma Rogan, a transmis un mesaj special pentru membrii nou-înfiinţatului CTR-SM:
“A fi în controlul propriului destin nu înseamnă a te concentra pe ceea ce nu ai. Înseamnă in schimb, a-ti concentra acţiunile pe ceea ce vrei să faci cu ceea ce ai la dispoziţie.”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com