Spitalele care vor trimite pacienții să își cumpere medicamente vor fi sancționate

18 noiembrie 2013 16:151 comment

medicamente 358

Președintele CNAS Cristian Bușoi a declarat că începând de anul viitor spitalele care vor mai trimite pacienții să își cumpere medicamente și materiale sanitare vor fi sancționate prin reținerea unor sume de bani prevăzute în contractul cadru pe care unitățile sanitare îl vor încheia cu CNAS.
“Nu mai vreau ca asigurații să își cumpere medicamente sau materiale sanitare. Sunt din păcate spitale în care este regula ca pe anumite servicii, secții, pacienții să își procure cele necesare. Este unul din obiectivele majore pe care mi-l asum pentru 2014”, a spus Bușoi, într-o conferință de presă.
El a arătat că există spitale care cheltuie pe salarii 70% din bugetul total și investesc în achiziționarea de medicamente și materiale sanitare 10% din fonduri și a spus că există și spitale care cheltuie pentru salarii 90-95% din fondurile alocate și doar 2% pentru medicamente.

Tags:

1 Comment

  • pensionar sarac

    Povesti.Dacae asa vom muri, daca ne internam in spoitale din tara.Astia sunt rupti de realitate si conduc milioane de saraci din postura de milionari cu tratament in VIENA.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com