Spitalul din Ocna Mureş poate fi redeschis

9 octombrie 2012 16:490 comments

Spitalul Orăşenesc din Ocna Mureş va putea fi redeschis după ce Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care s-a judecat legalitatea unei hotărâri din 2011, a Consiliului Local. Magistraţii au respins recursul formulat de firma Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti.
Concesionarea clădirii spitalului din Ocna Mureş către respectiva firmă din Bucureşti a fost contestată în instanţă, de primărie şi Instituţia Prefectului, pe motiv că ar fi nelegală, iar, atât Tribunalul Alba, cât şi Curtea de Apel Alba Iulia, au dat câştig de cauză, aceasta din urmă respingând luni recursul formulat de Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti.
Ca urmare a acestei decizii definitive, autorităţile locale şi judeţene au permisiunea să încerce să redeschidă spitalul sub forma unui centru multifuncţional, dar pentru asta mai este nevoie de un ordin de la Ministerul Sănătăţii.
Viitorul centru multifuncţional de la Ocna Mureş nu va avea personalitate juridică, va funcţiona cu patru specialităţi: interne, pediatrie, ginecologie şi chirurgie şi va fi subordonat Spitalului Judeţean. Pentru ca centrul multifuncţional să devină realitate, este nevoie de un ordin emis de Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii ministerului au fost de acord cu redeschiderea unităţii medicale, astfel încât nu vor exista probleme din acest punct de vedere. Marea problemă va fi, însă, găsirea unor medici specialişti.
Spitalul din Ocna Mureş a fost închis în luna aprilie a anului trecut, în contextul reducerilor cheltuielilor în sistemul de sănătate. Momentan, spitalul nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare, deoarece nu are aparatură de specialitate şi nici medici specialişti.
În prezent, la Ocna Mureş, funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă doar asistenţă medicală de urgenţă, pentru locuitorii din oraş şi localităţile aparţinătoare: Unirea, Lunca Mureş, Noşlac, Fărău, Războieni şi Hopârta.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com