Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se laudă: Condiţii la standarde europene pentru Secţia de dermatologie

15 aprilie 2013 12:070 comments

Secţia de dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba funcţionează în demisolul clădirii care găzduieşte şi Secţia de boli infecţioase. Spaţiul dedicat Secţiei de dermatologie, care dispune de opt paturi pentru spitalizare continuă, a fost complet refăcut. Saloanele şi sala de tratamente au fost dotate cu mobilier nou, la standarde europene.

sectie

Secţia de dermatologie deserveşte pacienţii cu diverse afecţiuni ale pielii. Potrivit declaraţiilor medicului Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie, patologia cea mai frecventă constă în eczeme, psoriazis, ulcere de gambă, afecţiuni ale pielii datorate unor alte boli cronice precum cele cardiace, diabetul zaharat, insuficienţă venoasă cronică, sau alergii, în cazul urticariei cronice.

„Secţia de dermatologie dispune de trei saloane cu opt paturi pentru spitalizarea continuă. Atât aceste saloane, cât şi sala de tratamente pentru pacienţi au fost  complet refăcute şi dotate cu mobilier nou. Aceeaşi atenţie s-a acordat şi cabinetelor medicale şi grupurilor sanitare din acestă secţie. Majoritatea pacienţilor care necesită spitalizare sunt vârstnici care suferă de afecţiuni ale pielii  ca urmare a unor suferinţe cronice, care pot provoca şi probleme dermatologice”, a explicat medicul  Diana Ciobotea, şeful secţiei de dermatologie.

Consultaţiile de specialitate sunt asigurate şi la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, de pe strada Muşeţelului.

„Pacienţii care suferă de afecţiuni ale pielii pot solicita medicului de familie bilet de trimitere la medicul specialist. Consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate pe rând, câte o lună, de unul dintre cei doi medici dermatologi ai Spitalului din Alba Iulia. De exemplu, la acest moment consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate de medicul Călin Radu”, a mai explicat Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com