Sportivii cer finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia

10 octombrie 2012 15:050 comments

Un grup de sportivi din Alba cer autorităţilor să ia măsuri în privinţa finalizării lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Sportivii, care fac înot de performanţă, au trimis autorităţilor o scrisoare deschisă. În susţinerea lor, tinerii au strâns deja peste 600 de semnături de la locuitorii municipiului Alba Iulia. Vă prezentăm scrisoarea deschisă a sportivilor:
“Suntem un grup de sportivi care încă mai practicăm înotul, sport la care am obţinut medalii la Campionatele Naţionale şi am făcut parte din Lotul Naţional de Juniori, atât timp cât am putut să ne antrenăm în condiţii normale.
De când s-a închis bazinul de înot din Alba Iulia (septembrie 2010) ne-am antrenat pe unde am putut: pe stadion, în săli de forţă sau ne-am deplasat la bazinele din Sibiu şi Hunedoara. Am făcut acest lucru pentru că iubim înotul şi pentru a ne menţine la un nivel satisfăcător în concursuri, în speranţa că lucrările la bazinul de înot din Alba Iulia se vor termina la termenul stabilit.
Dar acest lucru nu s-a întâmplat. De fiecare dată când în presă s-a comunicat un nou termen de finalizare al lucrărilor am sperat, şi noi şi cei care ne susţin, că acesta va fi ultimul şi ne vom putea relua activitatea acasă, în bazinul în care am început să înotăm.
Speranţele noastre au fost năruite de fiecare dată şi visele noastre de a putea realiza performanţe la cel mai înalt nivel au fost spulberate.
De la campionat la campionat, performanţele noastre au avut de suferit pentru că noi ne puteam antrena în apă de 3-4 ori pe săptămână (şi atunci cu un drum de 2-3 ore), iar adversarii noştrii din ţară se antrenau de 8-10 ori pe săptămână.
Oare în condiţiile acestea ne mai putem lupta de la egal la egal cu ei?
Dar oare părinţii noştrii, care în general ne-au susţinut financiar deplasările la Sibiu şi Hunedoara pentru a ne antrena, mai reuşesc să facă faţă acestei situaţii?
De aceea îi întrebăm pe cei în drept a ne răspunde, când ne vom antrena în bazinul din Alba Iulia?
Trebuie oare să ne părăsim familiile şi prietenii pentru a ne duce pe alte meleaguri să ne antrenăm?
Ce aveţi de gând să faceţi pentru viitorul nostru?”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de un grup de sportivi din Alba, autorităţilor.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com