Ştefan Bardan: Nu am nici o problemă să renunţ la gradul de colonel în rezervă

25 iunie 2012 15:432 comments

Avansarea la gradul de colonel în rezervă mi-a fost adusă la cunoştinţă de Centrul Militar Judeţean Alba în toamna anului 2010. Nu am cerut niciodată acest lucru şi nici nu am fost înştiinţat în prealabil că MApN propune această avansare. Pur şi simplu m-am trezit cu cei de la CMJ că îmi aduc vestea. De altfel, avansarea nu a fost un secret, pentru că s-a ştiut de ea în presa locală de la vremea respectivă.
Nu am nici o problemă să renunţ la acest grad în rezervă şi voi da curs oricărei formalităţi legale prin care pot renunţa la el. De asemenea, este important de ştiut, pentru public, că acest grad în rezervă nu aduce nici un avantaj material posesorului său.
Nu afirm că este firesc ceea ce s-a întâmplat, dar atâta timp cât nu am făcut nici un demers şi nu am avut cunoştinţă de această avansare în grad de către MapN înainte ca ea să se producă, vina o poartă exclusiv cei care au avut această iniţiativă şi care au pus-o în practică.
Fără a încerca să arunc pisica în curtea altora, cred că un demers jurnalistic profesionist ar însemna investigarea tuturor speţelor de acest fel, indiferent de persoana premierului sau ministrului apărării în exerciţiu, pentru că e greu de crezut că din 1990 încoace am fost singurul sau singurii care ne-am trezit „avansaţi” în acest fel.
Cu respect,
Ştefan Bardan

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com