Sute de locuri de muncă pentru români în Occident

14 februarie 2012 16:450 comments

Angajatorii din Occident oferă sute de locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca asistenţi medicali, bucătari, şoferi de camion, drujbişti, dar şi pentru medici şi ingineri. Ofertele străinilor sunt publicate pe pagina de internet EURES, http//eures.anofm.ro.
Nemţii au nevoie de 76 de asistenţi medicali. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba germană. Aceştia promit salarii de până la 3.500 de euro lunar şi sprijin în găsirea unei locuinţe. Şi belgienii caută asistenţi medicali din România, care să cunoască bine limba franceză. În primul an de muncă, cei selectaţi vor fi remuneraţi cu 2.100 de euro pe lună. Angajatorul mai acordă o primă de vacanţă de 1.900 de euro şi una la sfârşitul anului, de 900 de euro.
Firmele din Germania sunt interesate şi de bucătari. Oferta financiară este de până la 3.500 de euro. Candidaţii trebuie să deţină acte care să ateste calificarea în domeniu, cât şi experienţa de lucru în bucătărie. Angajatorul bavarez promite şi sprijin în găsirea unei locuinţe.
Şi şoferii de camion cu experienţă pot avea şansa să lucreze în Germania. Cei selectaţi de firma bavareză vor primi lunar până la 2.800 de euro.
Belgienii caută specialişti în prelucarea marmurei. Condiţiile de angajare impun şi cunoaşterea a cel puţin una dintre următoarele limbi străine: franceză, spaniolă, italiană sau engeleză. Drujbiştii cu experienţă de minim un an, care cunosc limba germană, au şanse în Austria. Pe lângă salariul de 1.300 de euro net pe lună, se asigură cazare, echipament de lucru şi maşină. Contractele se încheie pe o durată de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.
Cererile pot fi depuse direct pe internet la adresele specificate pe portalul EURES, care este un program informatic prin care se oferă detalii despre ofertele existente pe piaţa muncii din statele UE şi condiţiile cerute de angajatori.
Persoanele interesate să lucreze în afara graniţelor pot obţine informaţii suplimentare de la biroul EURES din cadrul AJOFM Alba, de pe strada Nicolae Titulescu, telefon 0258.831.137.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com