Tabără de voluntariat la Almaşu Mare

11 iulie 2012 15:250 comments

20 de voluntari ai Centrului de Voluntariat Ion Raţiu vor participa, în perioada 15-19 iulie, la tabăra de lucru de lângă Almaşu Mare, judeţul Alba, unde membrii Fundaţiei Apusenii Verzi construiesc un sat ecologic.
Voluntarii participanţi vor ajuta la construcţia Casei Rotunde şi a sistemului de încălzire prin compostare. Structura din grinzi a clădirii a fost deja ridicată. Fundaţia Casei Rotunde va fi construită din cauciucuri de maşini umplute cu argilă pe care se vor ridica zidurile din baloţi de fân.
Conceptul de sat ecologic recunoaşte ca prioritate reducerea impactului negativ pe care omenirea îl exercită asupra mediului. Acest concept cere fiecărui membru o atitudine altruistă, atât asupra naturii ca mediu de viaţă cât şi faţă de ceilalţi oameni. „Susţinem iniţiativa Fundaţiei Apusenii Verzi şi, prin participarea la tabăra de lucru, responsabilizăm voluntarii să adopte un stil de viaţă sănătos şi să descopere o alternativă la viaţa tipic urbană.
Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu” promovează importanţa şi puterea voluntariatului în Turda şi asistă voluntarii în construirea unui angajament pe termen lung în serviciul comunităţii. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com