Taxă unică la externarea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

27 martie 2013 13:260 comments

SPITAL JUDETEAN sid

Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a hotărât suma pe care pacienţii trebuie să o plătească la externare, începând cu 1 aprilie, data la care va intra în vigoare legislaţia privind coplata. Taxa care se va percepe va fi de 5 lei, cea mai mică sumă prevăzută de legea coplăţii.

Banii care vor rezulta din această taxă vor fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie a vizitatorilor, dezinfectant, botoşei de spital, pelerine şi alte  materiale utilizabile în acelaşi scop.

Pacienţii Spitalului Judeţan de Urgenţă Alba vor plăti, indiferent de serviciile medicale de care vor beneficia, suma minimă prevăzută de lege. Aceată taxă va fi plătită pe secţia unde au fost internaţi la momentul la care li se va întocmi biletul de externare. Încercăm să evităm prin acestă măsură aglomerţia care s-ar putea produce la casierie şi care ar deranja pacienţii”,  a explicat economistul Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, aprobat după dezbaterea de Guvern de miercuri, 20 martie, coplata va fi introdusă doar pentru internări continue şi va fi platită la externare. Coplata va avea o valoare cuprinsă între 5 şi 10 lei,  după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăesc

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com