Teodor Atanasiu şi Călin Potor ajută pensionarii cărora li s-a confiscat CASS din pensie

26 aprilie 2012 15:170 comments

Teodor Atanasiu şi Călin Potor cheamă pensionarii cărora li s-a reţinut abuziv cota de CASS de 5,5% din întreg cuantumul pensiei să vină la sediile PNL din tot judeţul pentru asistenţă juridică. Pensionarilor li se vor oferi formulare pregătite de avocaţi şi li se va întocmi dosarul cu petiţia şi celalale acte necesare pentru a fi expediate Tribunalului Alba.
Liberalii din întreg judeţul Alba ajută oamenii care s-au transformat în victime şi inamici ai propriului stat. Actuala guvernare PDL, cu girul lui Hava şi Dumitrel, a procedat la confiscarea veniturilor pensionarilor, sub pretexul unor taxe, împotriva tuturor vocilor critice, împotriva tuturor eforturilor parlamentare de a opri aceasta samavolnicie. Curtea Constituţională a stabilit însă dreptatea: taxarea cu CASS pe toată valoarea pensiei este ilegală. Este corect să fie impozitată doar diferenţa peste 740 RON.
Nu este prima oară în ultimii 2-3 ani când guvernarea PDL prin Casa de Pensii deturnează banii pensionarilor sau lucrează împotriva lor. Amintim de situaţia pensionarilor din grupele 1 şi 2 de muncă, mulţi dintre ei chiar din Alba, care au rămas şi până azi cu banii luaţi sau plimbaţi pe drumuri cu dosarele. În orice stat normal, această instituţie ar trebui să îi privească pe cetăţeni şi pensionari ca pe nişte clienţi de care să aibă grijă, cu atât mai mult că vorbim de o instituţie a statului, de interes general. Sub „regimul” PDL însă, Casa de Pensii a devenit un instrument de luptă cu pensionarii. Cetăţenii au devenit la rândul lor prin orice mijloace „vaci de muls” de către stat.
Lipsa de direcţie şi de strategie a PDL şi aruncarea permanentă a vinei pe „criza economică” au dus bugetul României în prăpastie. Acest regim nu mai are nici o doctrină şi nimic sfânt, ci are doar o idee fixă: să taie şi să ia bani de la oameni. Punga bugetului e tot mai spartă şi banii se scurg către clientela PDL, în timp ce pensiile se taie, banii pentru investiţii în drumuri sunt tăiaţi, proprietăţile confiscate de comunişti sunt „renaţionalizate”. Nu există nimic în această guvernare aflată în agonie care să dea vreo speranţă de redresare economică. Există doar o disperare de a rămâne la putere a celor din PDL sau de a ne lua şi pe noi în groapă cu ei.

Florin Roman
Vicepreşedinte PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com