Tinerii antreprenori din Aiud s-au întrecut în idei de afaceri

23 mai 2012 15:150 comments

La Centrul Comunitar “Resursă” din Aiud a avut loc, în cadrul Săptămânii Tinerilor Antreprenori, un concurs de idei de afaceri organizat de Consiliul Judeţean Alba, beneficiar al proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, CCR Aiud şi Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Fundaţia CIVITAS pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială şi Die Quardenker- Austria.
În concurs, adresat în special tinerilor aiudeni, au fost înscrise 10 idei de afaceri. Cea mai bună prezentare i-a aparţinut lui Balogh Csilla, care a susţinut un proiect de dezvoltare a Asociaţiei HIP-TEP.
Ceilalţi participanţi au susţinut idei de înfiinţare a unor ferme de bovine, de furaje sau de ouă sau deschiderea în Aiud a unui club de noapte sau a unui coafor. Toţi participanţii la concurs vor beneficia de pregătire în vederea accesării de proiecte europene şi guvernamentale pentru dezvoltarea ideilor lor şi vor învăţa cum se elaborează un plan de afaceri.
Primarul Horaţiu Josan a salutat iniţiativa de organizare a unei competiţii pentru idei de afaceri şi a subliniat necesitatea completării măsurilor de susţinere a investitorilor luate la nivel local de autorităţi, în virtutea posibilităţilor legale pe care le au cu politici fiscale sănătoase adoptate de Guvern, care să sprijine realmente mediul de afaceri, atât de important pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com