Trei tineri din centrele rezidenţiale ale DGASPC Alba, premiaţi cu laptopuri în cadrul unui proiect

20 iunie 2012 16:290 comments

Doi dintre copiii/tinerii ocrotiţi în centrele rezidenţiale ale DGASPC Alba – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia, respectiv Casele de tip familial nr. 2, 3, 15 Abrud, au fost premiaţi weekendul trecut de Clubul Rotaract Alba la finalizarea proiectului „Să ne pregătim de viaţă”, iar la sfârşitul acestei săptămâni încă un copil/tânăr ocrotit în cadrul Centrului de plasament de tip modular Blaj va fi premiat.
Proiectul iniţiat de Clubul Rotaract Alba s-a derulat în perioada martie – iunie având ca partener DGASPC Alba, fiind adresat la 50 de copii/tineri beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrului de primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia, Caselor de tip familial nr. 2, 3, 15 Abrud şi Centrul de plasament de tip modular Blaj.
Pe parcursul celor 3 luni de zile, în fiecare week-end, echipe formate din membrii Clubului Rotaract Alba au lucrat cu tinerii din centrele rezidenţiale selectate în cadrul a trei module: Informatică (dezvoltarea abilităţilor PC şi cunoaşterea cât mai bine a modului de operare în Word, Excel, PowerPoint, etc); Codul bunelor maniere (prezentarea, însuşirea şi respectarea normelor şi principiilor etice şi morale care guvernează societatea); stil de viaţă sănătos (informaţii despre un regim alimentar şi de viaţă echilibrat, contracepţie, planificare, importanţa vieţii de cuplu).
La finalul proiectului, participanţii au fost evaluaţi, în ceea ce priveşte cunoştinţele acumulate pe parcursul derulării proiectului, cu ajutorul unor teste ce au cuprins întrebări din toate cele trei module, iar primii trei tineri care au avut cele mai bune rezultate au fost răsplătiţi cu câte un laptop fiecare.
Câştigătorii au fost: Şerdean Mădălina – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia; Vajdea Alin – Casele de tip familial nr. 2, 3, 15 Abrud şi Lăcătuş Cristian – Centrul de plasament de tip modular Blaj.
Clubul Rotaract Alba a sponsorizat cumpărarea a două laptopuri, iar unul a fost oferit de către Clubul Rotary Alba. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com