Tribunalul Alba a amânat dosarul de corupţie al directorului DSVSA Alba

2 iulie 2012 14:570 comments

Pe lista de şedinţe a Tribunalului Alba s-a aflat luni dosarul de corupţie al directorului DSV Alba, Vasile Bereş, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită.
Potrivit rechizitoriului, “în perioada 29 decembrie 2009 – martie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, contrar atribuţiilor de serviciu, a anulat un număr de 3 procese-verbale prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale unor persoane fizice şi nu a dat în debit alte două procese-verbale de contravenţie, modalitate în care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 3.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate.
În perioada 9 – 10 aprilie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui magazin de desfacere, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă. A.N.A.F. – D.G.F.P. Alba s-a constituit parte civilă în cauză, considerându-se prejudiciată cu suma de 1.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate la bugetul statului. O parte din prejudiciu, şi anume suma 2.000 lei, a fost recuperată pe parcursul cercetărilor. Pentru a se asigura recuperarea sumei reprezentând prejudiciul nerecuperat şi folosul material primit pe nedrept de inculpatul Bereş Vasile, s-a dispus poprirea asupra salariului şi altor drepturi băneşti până la concurenţa sumei de 2.120 lei”.
La primul termen, Vasile Bereş a solicitat amânarea cauzei pentru angajarea unui apărător, solicitare acceptată de magistraţi. Cauza a fost amânată pentru 10 septembrie 2012. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com