Un consilier local contestă hotărârea privind constituirea ca parte civilă a CL

29 februarie 2012 15:260 comments

Marţi, în cadrul şedinţei de CL al municipiului Alba Iulia, consilierul local Horea Bărdaş a contestat, printr-o adresă oficială transmisă Prefecturii Alba, hotărârea Consiliului local Alba Iulia privind constituirea ca parte civilă cu suma de 8 milioane de lei în dosarul instrumentat de DNA privind subvenţiile din bani publici acordate clubului de fotbal FC Unirea.
Bărdaş a precizat că a făcut această contestaţie deoarece angajaţii Primăriei nu au prezentat în şedinţa Consiliului local o informare completă cu privire la modul cum s-au cheltuit banii alocaţi clubului de fotbal, deşi mai mulţi consilieri au cerut acest lucru. „S-a cerut ca raportul de specialitate să conţină o informare completă asupra cererii DNA, rapoarte de audit, o minimă expertiză economică, o concluzie a Curţii de Conturi, alte acte care să justifice suma pe care DNA solicită constituirea ca parte civilă sau motivul real şi concret pentru care ni se cere această constituire“, a precizat Horea Bărdaş.
Horea Bărdaş a mai afirmat că hotărârea Consiliului local a fost luată fără informarea corectă a consilierilor şi a solicitat reanalizarea acesteia.
Reprezentanţii Primăriei susţin, pe de altă parte, că „angajarea cheltuielilor şi efectuarea plăţilor au respectat procedurile legale“ şi că potrivit „raportului de audit financiar şi a procesului verbal de constatare întocmite de Curtea de Conturi, nu au fost făcute precizări privind corectitudinea sau incorectitudinea acestor sume“. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com