Un inspector al DGFP Alba a primit doi ani cu suspendare

12 iunie 2012 14:360 comments

Justiţia s-a mişcat foarte repede în cazul funcţionarului de la DGFP Alba judecat pentru că a luat mită un apartament. Tribunalul Alba a decis ca acesta să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.
Sentinţa de condamnare a funcţionarului Florin Mihăilescu a fost pronunţată la al doilea termen de judecată, după doar 2 săptămâni de la trimiterea dosarului în judecată de procurori. La data de 15 mai 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel pe un termen de 29 zile, însă a fost eliberat în 11 iunie.
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcţionar cu atribuţii de control la D.G.F.P. Alba, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro, amplasat într-un complex de locuinţe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca.
Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă şi pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.
Firma ce aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei reprezentând contravaloarea imobilului primit de către inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com