Va fi inaugurată Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

29 iulie 2012 19:510 comments

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă, a anunţat că pe data de 31 august, va fi inaugurată Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. După aproximativ un an şi jumătate de la începerea lucrărilor de reparaţie capitală a acestei secţii şi după ce sumele promise de Ministerul Sănătăţii în scopul finalizării lucrărilor nu au mai ajuns la Spitalul Judeţean Alba, renovările vor fi finalizate cu bani alocaţi de Consiliul Judeţean Alba, iar secţia va fi inaugurată pe data de 31 august.
„Sperăm că acest proiect va fi finalizat conform contractului, adică pe 31 august. Am avut o problemă de finanţare, în sensul că MS nu a putut să mai asigure finanţarea şi pentru acest an, adică 1.500.000 de lei şi din fericire, CJ Alba a fost receptiv şi a preluat partea aceasta de finanţare, să putem finaliza investiţia. Am fost inclusiv la MS să încercăm să deblocăm situaţia, dar din păcate ni s-a spus că nu există fonduri şi că aşa vor rămâne, aşa am ajuns să insistăm la CJ, de unde am găsit sprijin. Acest proiect a costat, în total, suma de 2.750.000 de lei”, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, dr. Răzvan Curcă.
În luna ianuarie a anului 2012, Consiliul Judeţean rezervase suma de 7 milioane lei pentru reparaţii capitale ale secţiilor Oncologie, ATI şi dotarea spitalului cu aparatură, printre care şi un aparat RMN. Dintre aceştia, 400.000 lei au fost alocaţi exclusiv secţiei de Oncologie. Pe lângă aceşti bani, Ministerul Sănătăţii anunţase că va participa la suplimentarea fondurilor, pentru finalizarea lucrărilor de la secţia de Oncologie. Banii nu au fost livraţi spitalului din Alba, în ciuda numeroaselor demersuri înaintate de conducerea instituţiei.
Consiliul Judeţean a alocat, în ultima şedinţă, o sumă de aproape 20 de miliarde lei vechi, pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a secţiei de Oncologie. Iniţial, aceşti bani ar fi trebuit alocaţi achiziţiei de aparatură medicală, însă au fost redirecţionaţi.
„Secţia de oncologie va fi inaugurată pe data de 31 august 2012. Ne-am descurcat şi fără sprijinul ministerului, cu bani de la Consiliul Judeţean. Îl vom invita şi pe ministru la inaugurare pentru a vedea ceea ce am realizat aici… tot atunci, se va inaugura şi noul compartiment de dermatologie amenajat în clădirea secţiei de Boli Contagioase şi noua sală de naşteri”, a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com