Varujan Vosganian, ministrul Economiei, vrea redeschiderea minelor

12 februarie 2013 13:370 comments

rosia montana358Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, susține mineritul și consideră că România trebuie să redeschidă minele în zonele în care acest lucru este posibil. Voganian a amintit, în cadrul discuțiilor referitoare la bugetul Ministerului Economiei din Comisia de Buget-Finanțe a Parlamentului, că Guvernul și-a propus ca obiectiv strategic în domeniul resurselor minerale promovarea de investiţii private în zonele cu potenţial minier nevalorificat în totalitate și care pot contribui semnificativ la regenerarea socio-economică a localităţilor respective.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, pentru ca acest demers să poată fi pus în practică se impune reanalizarea şi implementarea unui cadru de reglementare previzibil, care să sporească atractivitatea pentru potenţialii investitori privaţi în sectorul minier.
Una dintre măsurile pentru reducerea graduală a rolului statului în activităţile miniere de explorare şi exploatare minieră poate fi reanalizarea şi promovarea actelor normative pentru atragerea în circuitul economic a unor perimetre de cercetare/exploatare în prezent blocate în procesul de aprobare la diferite nivele guvernamentale.
La rândul său, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a apreciat, într-o scrisoare adresată ministrului Economiei, Varujan Vosganian, poziţia exprimată de demnitarul român în discuţiile din cadrul Comisiei de Buget-Finanţe, precum si demersurile realizate în acest sens, care au dat un semnal pozitiv în zonele miniere.
Poziția exprimată de Varujan Vosganian este în consonanță cu repetatele declarații ale președintelui Traian Băsescu privind repornirea minierului. Băsescu a solicitat în repetate rânduri redeschiderea minelor de aur, argint și cupru fie de către stat, fie prin parteneriate cu investitori privați, pentru crearea de locuri de muncă în aceste zone grav afectate de șomaj.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com