Viceprimarii din Alba Iulia au fost audiaţi de DNA

4 martie 2012 10:490 comments

Vineri, 2 martie, a venit rândul viceprimarilor Ioan Bogăţan şi Paul Voicu să dea cu subsemnatul la DNA Alba Iulia, în dosarul legat de contractul cu firma de transport public local STP Alba Iulia, în care au fost audiaţi în aceste zile şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, directorul economic al primăriei, Teofila Ţîr, şeful serviciului din primărie care s-a ocupat cu întocmirea şi avizarea documentaţiei, Oliviu Gaşpar şi angajaţi ai firmei implicate.
Primul venit la DNA a fost viceprimarul Paul Voicu, care a stat la audieri aproape trei ore. La ieşire, acesta a declarat: „Se discută legalitatea contractului de prelungire a transportului public de călători şi modul de acordare a subvenţiilor. Am calitatea de complice la ilegalităţile pe care ei le consideră. Contractul este clar legal, prevede tot ce înseamnă trasee şi transport public local şi l-am prelungit pentru că există o asociaţie intercomunitară care lucrează de ani de zile pentru caietul de sarcini al transportului local. Licitaţia care se va organiza în martie – aprilie vizează şi transportul public de călători din Alba Iulia. Nu este vorba despre un prejudiciu. Nu trebuia eu să îi lămuresc, le-am spus tot ce ştiu“, a declarat Paul Voicu.
Viceprimarul Ioan Bogăţan a stat, în schimb, foarte puţin. Nu a putut fi audiat pentru că nu a fost însoţit de avocat. Bogăţan urmează să revină la DNA, împreună cu avocatul.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com