Viceprimarul Simone Albani a fost revocat, Dorin Şerdean noul viceprimar

24 iulie 2012 17:390 comments

La o lună după ce a fost ales viceprimar al municipiului Alba Iulia, Simone Albani a fost revocat din funcţie, în cadrul şedinţei extraordinare de marţi a CL Alba Iulia. Revocarea lui Simone Albani vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, USL şi PP-DD a încercat revocarea viceprimarului Paul Voicu, lucru care nu s-a mai întâmplat după ce un consilier PP-DD nu a putut să participe la şedinţa respectivă, aceasta fiind atunci anulată. PDL şi-a luat revanşa marţi, cooptându-i surprinzător în tabăra lor pe cei de la PP-DD ,care se pare că încă nu şi-au stabilit clar partenerii în administraţia locală din Alba Iulia, aceştia putând în orice moment să schimbe taberele şi să decidă majoritatea în consiliul local.
Proiectul de hotărâre privind revocarea din funcţie a lui Simone Albani a fost semnat de consilierii democrat-liberali Marius Costinaş, Iulius Domuţa, Mircea Ludoşan, Paul Voicu, Marius Presecan, Cornel Sandu, Raul Tudoraşcu şi consilierul PP-DD, Dorin Pocol.
Proiectul de revocare a lui Simone Albani a fost primul pe lista proiectelor de hotârări ale şedinţei de CL, care a început marţi cu un scandal. Consilierii liberali au reacţionat extrem de dur în momentul în care preşedintele de şedinţă, Ioan Bogăţan, a anunţat că va introduce pe ordinea de zi încă trei proiecte, dintre care unul privind alegerea noului viceprimar.
Gabriel Pleşa şi Rareş Buglea au declarat că nu sunt de acord să se schimbe ordinea de zi în ultimul moment şi că aceasta a devenit o practică în şedinţele CL. Aceştia au spus că astfel de proiecte ar trebui discutate, analizate înainte să fie supuse la vot.
Ordinea de zi a fost totuşi aprobată astfel că s-a trecut la votarea primelor proiecte, respectiv revocarea viceprimarului Simone Albani şi propunerea privind votarea unui alt viceprimar.Votul la cele două proiecte a fost, conform legii, unul secret.
Primul proiect supus la vot a fost cel privind revocarea viceprimarului Simone Albani. În urma numărării voturilor, liberalul Albani a fost demis cu 12 voturi pentru şi 9 împotrivă.
Imediat după acest moment, au venit propunerile pentru funcţia de viceprimar rămasă vacantă. Formaţiunile politice au avut doar două propuneri. USL l-a propus pe Bogdan Medrea iar PP-DD pe Dorin Şerdean, democrat liberalii alegând să nu facă nicio propunere. În urma votului, Dorin Şerdean a fost ales viceprimar cu 12 voturi (10 PDL şi 2 PP-DD), contracandidatul său, Bogdan Medrea, obţinând 9 voturi (USL).
Fostul viceprimar, Simone Albani, a declarat la finalul şedinţei că cei ce au votat pentru demiterea sa, au votat împotriva dezvoltării oraşului iar el nu a dorit să fie o marionetă cum i s-a cerut. „Au votat ceea ce înseamnă dezvoltarea oraşului. Mi s-a cerut să fiu o marionetă, dar bineînţeles, nu am acceptat. Singurul lucru care mă bucură, în ceea ce s-a întâmplat astăzi, a fost că unii au crezut că am ajuns la o înţelegere cu PDL-ul şi că facem blat cu ei, dar am arătat foarte clar că singura dorinţă pe care am avut-o, de când am ajuns la primărie, a fost să ajut oraşul să se dezvolte şi să ajut oamenii. Unii nu sunt de acord cu treaba asta, unii doresc ca lucrurile în primărie să funcţioneze ca şi până acum, să nu fie deranjaţi de nimeni”. Acesta a mai precizat că şi demersurile PSD, de revocare a lui Paul Voicu, au fost un motiv pentru demiterea sa, dar un factor esenţial a fost faptul că i-a deranjat pe cei din PDL, prin interesul manifestat în primărie.
Edilul Mircea Hava a spus că el a avut toată voinţa în a colabora cu liberalii dar aceştia au trădat în momentul în care au încercat să-l revoce pe Paul Voicu. Mircea Hava a declarat că majoritatea pe care o au cu PP-DD nu este una fragilă şi toate proiectele vor fi făcute pentru oameni.
Noul viceprimar, Dorin Şerdean, a comentat că, având în vedere profesia sa, are o mare capacitate de a lucra cu oamenii şi încă de la început s-a arătat dispus să colaboreze cu PDL dar şi cu USL.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com