Virozele respiratorii şi pneumoniile, în scădere uşoară

18 martie 2011 00:000 comments

Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut, săptămâna trecută, comparativ cu cea precedentă, ne-a informat dr. Cristina Galoş din cadrul DSP Alba. În perioada 7 – 13 martie, au fost înregistrate la nivelul judeţului 1845 de cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 59 au rămas sub supraveghere medicală, cu 7,5% mai puţine comparativ cu cele înregistrate săptămâna precedentă. Au fost diagnosticate 354 de pneumonii din care 103 au necesitat internare, cu 26% mai puţine decât săptămâna anterioară.
La nivelul judeţului nu a fost semnalat nici un caz de gripă.
Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare înregistrate a fost cea cuprinsă între 5 şi 14 ani, unde au fost diagnosticate 568 de persoane din care au rămas internate 8. Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri diagnosticate cu pneumonii este cea cuprinsă între 30 şi 64 de ani, fiind înregistrate 123 de cazuri din care au avut nevoie de internare 28 de pacienţi.
„Să nu tratăm cu uşurinţă simptomele de răceală, să respectăm recomandarea medicului şi la primele semne de discomfort să ne adresăm medicului evitând automedicaţia şi mai ales antibioterapia”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la DSP Alba, dr. Cristina Galoş. În ultima săptămână, ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare au fost în scădere, faţă de perioada anterioară. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com