Vizită cu iz regal englezesc la Aiud

26 iulie 2012 17:070 comments

Municipiul Aiud a primit vizita Excelenţei Sale Charlie Webster, reprezentantul Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a în Scoţia .
Vizita a avut loc la invitaţia Asociaţiei Casa Nădejdii Aiud, reprezentată de Ciprian Bogdan.
Cu prilejul acestei vizite, duminică 29 iulie, la sediul Asociaţiei se vor comemora 70 ani de la deportarea romilor în Transnistria. La eveniment vor participa romi din Aiud, Unirea, Ocna-Mureş, Blaj, dar şi români şi maghiari.
Trebuie amintit faptul că 26.000 romi au fost trimişi forţat în Transnistria. Peste 2.000 au murit pe drum datorită condiţiilor inumane de transport. S-au mai întors înapoi în jur de 7.000 persoane. Restul au murit în condiţii incredibile de frig foame, teroare şi groază.
„Rămâne să învăţăm din greşelile trecutului şi să aducem în atenţia publicului larg că niciodată în istoria noastră, în comună să nu mai existe astfel de momente discriminatorii pe criterii entice şi rasiale”, a declarat Ciprian Bogdan.
Săptămâna viitoare, Excelenţa Sa Charlie Webster se va întâlni cu oficialităţile oraşului, pentru a găsi căi de colaborare între municipiul Aiud şi oraşul scoţian Dundee, pe următoarele segmente: educaţie-cultură, economie, turism şi schimburi de experienţă.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com