Vor fi înfiinţate cinci cooperative unde vor lucra 100 de femei rome

30 iulie 2012 16:280 comments

Circa 100 de femei de etnie romă se pregătesc să lucreze în cinci cooperative care vor fi înfiinţate în următoarele 30 de zile la Alba Iulia, Oradea, Târgu Mureş şi Târgu Jiu. Asociaţia Pakiv România va semna, în perioada 30 iulie – 31 iulie 2012, cu femeile beneficiare, antecontractele care vor sta la baza înfiinţării legale a celor cinci cooperative. După acest moment, în cel mult 30 de zile, cooperativele vor fi funcţionale, iar aproape 100 de femei de etnie romă îşi vor uni eforturile pentru a le face profitabile.
În trei regiuni de dezvoltare din România vor fi înfiinţate cinci cooperative, după cum urmează: la Târgu Mureş cooperativa se va numi „Anarom” şi va avea ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de obiecte de artizanat din material textil (păpuşi şi decoraţiuni); la Oradea vor fi înfiinţate două cooperative. Una dintre ele se va numi ”Igien Protect” şi va avea ca obiect de activitate prestarea serviciilor de curăţenie şi plasare a forţei de muncă, iar cea de-a doua se va numi ”Larysee” şi va avea ca obiectiv comercializarea florilor; la Alba Iulia, cooperativa se va numi ”Florăreasa cetăţii” şi va avea ca obiectiv comercializarea florilor; la Târgu Jiu cooperativa se va numi „Paradisul Florilor” şi va avea ca obiectiv comercializarea florilor.
Cooperativele vor fi înfiinţate şi administrate de femei de etnie romă care vor angaja personal calificat din cadrul programelor de formare profesională, desfăşurate în cadrul proiectului FEMROM.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com