Vremea bună a adunat multă lume la Tărgul de fete de pe Găina

23 iulie 2012 17:240 comments

Ca în fiecare an în preajma sărbătorii Sfântul Ilie, în judeţul Alba, a avut loc Târgul de fete de pe Muntele Găina. Manifestarea s-a întins pe durata a două zile, sâmbătă 21 iulie – duminică 22 iulie, iar vremea bună de afară a făcut ca la manifestare să participe, pe durata celor două zile, mii de oameni din Alba dar şi din alte judeţe. În acest an, amorezii au fost aşteptaţi pe o scenă specială de către Crăiasa de pe Muntele Găina şi au primit certificate de îndrăgostiţi.
Manifestările de duminică au început cu un Te Deum, la care au fost prezenţi peste 1.000 de oameni, în cinstea marilor martiri şi eroi ai neamului românesc, dintre care se distinge Avram Iancu, Craiul Munţilor Apuseni. Reprezentanţii principalelor instituţii judeţene şi locale au depus rând pe rând coroane la Crucea Iancului, cinstindu-i astfel memoria.
După Te Deum, a fost prezentat alaiul de nuntă, şi au fost vernisate expoziţiile meşterilor populari şi cele gastronomice, din judeţele Alba, Arad, Bihor şi Hunedoara. Unul dintre cele mai aşteptate momente l-a reprezentat primirea îndrăgostiţilor de către Crăiasa de pe Muntele Găina. Zeci de îndrăgostiţi au fost primiţi de Crăiasă pe o scenă special amenajată şi au primit brăţări cu însemnele târgului şi ouă aurite. De asemenea, amorezii au fost înscrişi în “Registrul Îndrăgostiţilor”, iar fiecare pereche a primit câte un certificat de îndrăgostiţi, care le atestă dragostea legată pe Muntele Găina. Târgul de fete de pe Muntele Găina s-a terminat cu un spectacol de muzică populară.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com